Hlavní obsah

Obhájce titulu nechce outsidera ve čtvrtfinále podcenit

Jasnou záležitostí by mělo být úvodní čtvrtfinále mistrovství světa. Ruští hokejisté, kteří ve Švýcarsku obhajují titul, změří síly s Běloruskem. To je jasným outsiderem, na turnaji ale dokázalo porazit silné Finsko i Slováky. Vítěz úvodního čtvrtfinále se utká s lepším z dvojice USA - Finsko.

Článek

V osmifinálové skupině se oba celky už střetly, favorit jasně zvítězil 6:1. Bělorusko ale soupeře dokáže potrápit, před rokem v Québeku sborné sebralo v osmifinále bod po prohře po samostatných nájezdech.

Ruští obhájci zlata na turnaji vyhráli všechny zápasy, jen proti Švédům rozhodli až v prodloužení. V nejproduktivnější pětici šampionátu je s 10 body (3+7) kanonýr Atlanty Kovalčuk.

Nejproduktivnějším Bělorusem je Grabovskij, který posbíral 6 bodů (3+3). Útočník Toronta je oporou reprezentace společně s brankářem Mezinem a zkušeným bekem Salejem, kteří v závěrečném utkání osmifinálové skupiny proti českým hokejistům odpočívali.

Na vítězství Ruska si můžete vsadit v kursu 1,11, na výhru Bělorusů vypsali bookmakeři Tipsportu kur 12. Pokud očekáváte remízu, po základní hrací době, je k dispozici kurs 8.

Reklama