Hlavní obsah

Nadal útočí na Federera, Švýcar se nehodlá nechat sesadit

Letos okusil, jaké je to vyhřívat se na čele hodnocení ATP. Španěl Rafael Nadal se letos stal světovou jedničkou a vystřídal dlouholetého suveréna Rogera Federera. Švýcarský tenista se stal otcem dvojčat o opět se vrhl na kurty. A i díky zranění Nadala opět vévodí žebříčku. Světovou jedničkou ale nemusí na konci sezóny být.

Foto: Shaun Best, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal

Článek

Nadalovi totiž stačí turnaj vyhrát, pokud Federer zaváhá. Španěl prokázal lepšící se formu v Paříži, čeká jej ale rozjetý Novak Djokovič. Srb vyhrál podniky v Basileji a v Paříži a musí se s ním počítat. Ve skupině jsou dále Rus Nikolaj Davyděnko a Robin Söderling. Švéd nahradil zraněného Američana Roddicka.

Federer letos vyhrál Wimbledon a Roland Garros, až ve finále prohrál s Juanem Martínem Del Potrem na US Open. Argentinec bude jeho sokem ve skupině, čeká jej i domácí borec Andy Murray a ten se pochopitelně bude chtít předvést. Posledním účastníkem této skupiny je Španěl Fernando Verdasco.

Na celkové vítězství Federera si můžete vsadit v kursu 3,3, na triumf Djokoviče vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 3,5. Na Murrayho je kurs 4,8, na Nadala pak už 7.

Reklama