Hlavní obsah

Televizní diváci ocenili Jaromíra Blažka a Michala Hubníka

Sparťan Blažek a olomoucký Hubník získali díky svému výkonu v uplynulém kole od televizních diváků cenu Tipsport hráč utkání.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michal Hubník se raduje z gólu Olomouce.

Článek

Sparta – Jablonec 1:0

Jaromír Blažek (Sparta Praha)

Sparta si zajistila plný bodový zisk z utkání až tři minuty před koncem utkání, díky Kuckově hlavičce. Tenhle úspěšný moment se ale mohl zrodit jedině díky tomu, že podal tradičně spolehlivý výkon brankář Jaromír Blažek.

Nejprve mu při Lafatově šanci pomohlo břevno, ale v úvodu druhého poločasu sparťanský brankář skvěle vyrazil hlavičku téhož hráče. A protože přidal i další kvalitní zákroky, není divu, že ho televizní diváci vybrali jako Tipsport hráče utkání.

„Lafata je vynikající útočník. Dokáže se dostat do šancí a u nás to opět potvrdil. Měl jsem i trošku štěstí. Ale samozřejmě mám dobrý pocit z toho, že mi branku nedokázal dát. Každé utkání, v němž neinkasujete, je pozitivní. A teď mám ještě větší radost, protože jsme v závěru zápasu dokázali rozhodnout,“ nechal se slyšet Tipsport hráč utkání Jaromír Blažek.

Olomouc – Mladá Boleslav 0:0

Michal Hubník (Sigma Olomouc)

Michal Hubník sehrál proti Mladé Boleslavi opět vydařený zápas. Chybělo jediné k tomu, aby svůj kvalitní výkon ještě vylepšil. Vstřelit gól. Blízko k němu měl ve 36. minutě. Z hranice pokutového území vystřelil technicky, ale bohužel mimo branku. „Chtěl jsem namířit tak, abych obstřelil gólmana. To se sice povedlo, ale netrefil jsem branku. Moje chyba,“ litoval olomoucký střelec.

Další příležitost promarnil po změně stran, ale tu úplně největší připravil pro spoluhráče Navrátila. Ten nedal. „To se mu ještě několikrát stane. Škoda. Když jsem nedal gól já, tak jsem mohl alespoň přihrát,“ litoval Hubník.

I přesto, že nevstřelil gól, byl jeho výkon ozdobou bezgólového duelu a diváci kanálu ČT 2 jej odměnili cenou pro Tipsport hráče utkání. „Těší mě to, ale mnohem spokojenější bych byl s tříbodovým ziskem,“ přiznal bezelstně olomoucký střelec Michal Hubník.

Reklama