Hlavní obsah

Tenisový bouřlivák a jeho lepší stránka. Pomozme lidem, které zasáhly požáry, vyzývá Kyrgios

Již několik týdnů trápí Austrálii ničivé požáry. Nejvíce zasažený je jihovýchod země, kde lidé přišli o všechno. Jejich osudy nejsou lhostejné ani nejznámějšímu tenisovému bouřlivákovi. Nick Kyrgios vyzval k uspořádání charitativního zápasu, jehož výtěžek by šel na pomoc zasaženým oblastem.

Foto: Profimedia.cz

Nick Kyrgios.

Článek

Umí být pořádně vzteklý, svými vulgaritami nešetří směrem k rozhodčím ani k fanouškům a jeho rozlámaných raket už je tolik, že je snad ani nikdo nespočítá. Přesto umí také mile překvapit. Největší rebel tenisových kurtů chce pomáhat. Již před časem založil Nick Kyrgios nadaci, která pomáhá dětem a nyní chce získat finanční prostředky pro lidi, které zasáhly ničivé požáry v Austrálii.

Talentovaný australský tenista na Twitteru vyzval tamní svaz k uspořádání charitativního utkání. „Určitě bychom před Australian Open stihli uspořádat exhibiční zápas, jehož výtěžek by mohl pomoci těm, které zasáhly požáry,“ napsal čtyřiadvacetiletý hráč na sociální sítě. Jeho nápad okamžitě sklidil pochvalu nejen od fanoušků.

Souhlasí s ním i jeho krajan a osmačtyřicátý hráč světa John Millman. A australský tenisový svaz na výzvu také zareagoval. „Zůstaň dobře naladěn Nicku a čekej na zprávu. Je skvělé mít tvou podporu,“ vzkázal svaz třicátému hráči světa. Craig Tiley, předseda svazu, pak dodal, že chystané iniciativy oznámí během konání premiérového ročníku ATP Cupu, který se od 3. ledna uskuteční v několika australských městech.

Úvodní utkání se rozehrají již tento pátek. V Brisbane ve skupině F nastoupí Austrálie proti Německu v čele s Alexanderem Zverevem a očekává se velice napínavý souboj. Zápas se skládá ze dvou dvouher a jedné čtyřhry, utkání se hrají na dva vítězné sety. Dalšími soupeři domácího týmu pak budou v neděli Kanaďané a v úterý Řekové.

Reklama

Související témata: