Hlavní obsah

Znečištěný vzduch? Přijde mi to v pohodě. Ale nečeká mě nic lehkého, vyhlíží Australian Open Vondroušová

Melbourne/Praha

Už se to blíží. A česká hvězdička Markéta Vondroušová už se nemůže dočkat. Do prvního grandslamového turnaje sezony Australian Open vstoupí v úterý ráno, kdy se utká se zkušenou Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. „Hrála jsem s ní zatím dvakrát a bilanci máme vyrovnanou 1:1. Určitě mě tedy nečeká na úvod turnaje vůbec nic lehkého," nechala se slyšet aktuálně 16. hráčka světa před turnajem.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová

Článek

Po turnaji v Adelaide, který byl pro Vondroušovou prvním ostrým testem po zářijové operaci a zastavila ji na něm až ve čtvrtfinále světová jednička Ashleigh Bartyová, se ihned přesunula do Melbourne, kde se poctivě připravuje na první vrchol sezony.

„Příprava probíhá klasicky jako na všechny turnaje, trénuji dvakrát denně, většinou jde o sparingy s ostatními holkami. Jsem ráda, že jsem si ověřila, že ruka je po operaci v pořádku a cítím se dobře," říká Markéta Vondroušová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Not good enough today😒🥶Anyway happy that i’m back playing again❤️Off to Melbourne now🤘🏻 #norainnoflowers

Příspěvek sdílený Marketa (@marketavondrousova),Led 16, 2020 v 1:59 PST

V uplynulých dnech trápil Melbourne znečištěný vzduch způsobený požáry. „Teď už tady ale nic takového nevnímám, přijde mi to úplně v pohodě. Na naši přípravu to vliv nemá," přináší aktuální pohled. V Melbourne měli pořadatelé úplně jiné starosti, první den grandslamového turnaje narušil totiž déšť a řada utkání se musela přeložit na další den.

Reklama

Související témata: