Hlavní obsah

Federera měl na lopatě! V rozhodujících chvílích ho sestřelila sběračka

Bizarní incident se přihodil v rozhodujících chvílích napínavého úterního čtvrtfinále Australian Open mezi Američanem Tennysem Sandgrenem a Rogerem Federerem. V tie breaku čtvrtého setu do prvního jmenovaného ošklivě narazila sběračka míčků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sandgrena v životním zápase srazila sběračka míčkůVideo: sntv

 
Článek

Sandgren až stý hráč světového žebříčku teoreticky neměl mít proti dvacetinásobnému grandslamovému šampionovi nejmenší šanci, což nasvědčoval i první set, který favorit zvládl 6:3.

Jenže Švýcara následně začaly trápit zdravotní problémy, viditelně hůře se pohyboval po kurtu, čehož soupeř umně využil a následující sady vyhrál 6:2, 6:2. Ve čtvrtém dějství si pak vypracoval sedm mečbolů, ale ani jeden neproměnil.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Američan Tennys Sandgren v duelu s Rogerem Federerem.

Těžko říct, zda na to nemohla mít vliv i nečekaná srážka se sběračkou za stavu 3:3 ve nervydrásajícím tie breaku. Při výměně stran chtěla sběračka rychle změnit pozici a proběhnout kolem Američana, nicméně si nevšimla jeho nohy a kolenem mu poměrně tvrdě narazila do lýtka.

„Koleno na lýtko," úpěl rodák z Gallatinu směrem k umpirovému rozhodčímu. I v hledišti to pořádně zahučelo, když si na obrazovce prohlédlo opakovaný záznam. Sandgren chvíli poté opatrně našlapoval a rozcvičoval nohu a vše se nakonec obešlo bez ošetřování.

Američan si i poté vypracoval další mečboly, při nichž ale vždy narážel do precizní Federerovy hry jako do skály.

„Incident mě ale nijak výrazně koncentraci nenarušil. Bylo to jen bolestivé. Ale nešlo o nic velkého, sběračka se mi omlouvala, takové nehody se prostě můžou stát," odmítal se vymlouvat.

Zápas nakonec prohrál v pěti setech a i před novináři působil značně zkroušeným dojmem. „Jsem hlavně unavený. Fyzicky i emočně," soukal ze sebe.

Reklama