Hlavní obsah

Předváděl úžasné údery, chválil svého přemožitele Nadal

Fantastický souboj nabídlo čtvrtfinále Australian Open mezi Rafaelem Nadalem a Dominicem Thiemem. Světová jednička bojovala o každý míč, avšak nestačilo to. Rakouský tenista Nadala udolal 7:6, 7:6, 4:6 a 7:6 a mohl slavit postup mezi nejlepší čtyři. „Dominic si zasloužil zvítězit, prohrál jsem s velikánem,“ prohlásil devatenáctinásobný grandslamový vítěz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Rafael Nadal prohrál ve čtvrtfinále Australian Open s Dominicem ThiememVideo: sntv

 
Článek

I když předvedl vynikající výkon, semifinále Australian Open si Rafael Nadal nezahraje. Po čtyřech hodinách a deseti minutách se musel sklonit před svým soupeřem. Dominic Thiem ho totiž vyřadil po setech 7:6, 7:6, 4:6 a 7:6. Španělský tenista byl samozřejmě zklamaný, že tady nebude moci dál bojovat o dvacátý grandslamový titul, avšak těšilo ho, jak hrál.

„Jsem smutný, protože jsem přišel o možnost zahrát si další grandslamové semifinále, ale prohrál jsem s velikánem,“ ocenil Thiema Nadal na webu ATP. „Upřímně si myslím, že jsem nehrál špatný zápas. Můj přístup byl během celého utkání skvělý. Během celého zápasu jsem se nevzdal, stále jsem bojoval o každý míč,“ vysvětloval nejlepší antukář dějin.

„Mám z toho radost. Dominic ale odvedl skvělou práci. Zasloužil si vyhrát,“ prohlásil Nadal dál. „Hrál perfektně. Předváděl úžasné údery, a to i z obtížných pozic. Byl odhodlaný, agresivní, měl spoustu síly. Prostě byl lepší,“ chválil Nadal světovou pětku, která se o finále utká s dalším talentem, Alexanderem Zverevem.

Nadal po Australian Open může přijít o pozici světové jedničky. V případě, že by grandslam vyhrál Novak Djokovič, vystřídal by ho srbský tenista i na trůnu. Avšak než bude moci Djokovič uvažovat o finále a zisku dalšího titulu, musí v padesátém vzájemném utkání porazit další legendu, Rogera Federera.

Reklama