Hlavní obsah

Hvězdy rozjedou novou sezónu. Na Hopmanově poháru se představí Federer i Williamsová

Američanka Serena Williamsová a Švýcar Roger Federer budou na úvod nové tenisové sezony startovat na Hopmanově poháru v Perthu. Federer, který avizoval svou účast v tradičním klání smíšených dvojic už dříve, bude obhajovat vítězství s Belindou Bencicovou. Williamsová vytvoří pár s Francesem Tiafoem.

Foto: Jason DeCrow, ČTK/AP

Roger Federer bude hrát Hopmanův pohár

Článek

Na turnaji, který je pro tenisty přípravou na první grandslamový podnik sezony Australian Open, nebudou chybět ani poražení finalisté posledního ročníku. Podle pořadatelů přislíbili účast Němci Alexander Zverev a Angelique Kerberová.

Přihlášeny jsou tako týmy domácí Austrálie, kterou budou reprezentovat Matt Ebden a Ashleigh Bartyová, Francie s Lucasem Pouillem a Alizé Cornetovou, Velké Británie s Cameronem Norriem a Katie Boulterovou a Španělska s Davidem Ferrerem a Garbiňe Muguruzaovou. Poprvé se Hopmanova poháru zúčastní Řekové Stefanos Tsitsipas a Maria Sakkariová.

Hopmanův pohár se hraje od roku 1989. Z českých tenistů ho naposledy vyhráli Petra Kvitová s Tomášem Berdychem v roce 2012. Nový ročník začne 29. prosince, finále je na programu 5. ledna 2019.

Reklama