Hlavní obsah

Sebevědomí má na rozdávání! Klidně odehraju tři zápasy, věří si Siniaková

Praha

Pozici týmové jedničky už si Kateřina Siniaková vyzkoušela proti Američankám při loňském fedcupovém semifinále na Floridě. Teď ale bude na 22leté tenistce mnohem větší zodpovědnost. To ona by měla tlačit při neúčasti Karolíny Plíškové a nachlazení Petry Kvitové český tým k dalšímu triumfu.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Bude Kateřina Siniaková hlavní zbraní českého týmu ve finále proti USA?

Článek
Fotogalerie

Český fedcupový tým se musí v sobotu obejít bez nemocné Petry Kvitové

V týmové soutěži má zatím za sebou jen pět utkání, ostrými zápasy si prošla pouze před rokem proti USA, když první den porazila Rogersovou, ale v neděli už proti Vandewegheové neuhrála ani set a s Kristýnou Plíškovou ztratily i rozhodující čtyřhru.

„Nemám na ten víkend ale špatné vzpomínky. Byla to velká zkušenost, premiéru jsem měla v Ostravě ve čtyřhře a najednou jsem byla první v týmu. Užila jsem si celý týden, všichni mi pomáhali a bylo to skvělé. Doufám, že nějaké zkušenosti využiju teď," věří Siniaková, která je v případě potřeby nachystaná na dvě dvouhry i čtyřhru. „Jsem dobře připravená a budu v pohodě," nebojí se.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Kapitán českého týmu Petr Pála (vlevo) a tenistka Kateřina Siniaková při tréninku.

Michal Kamaryt

Jednatřicátá hráčka světa odehrála v závěru sezony dobré zápasy na turnajích v Číně. S Barborou Krejčíkovou také postoupily do finále Turnaje mistryň v Singapuru a rok zakončí jako světové jedničky v deblu. Sebevědomí by měla mít Siniaková dost

„Jsem moc rád, jaký pokrok Katka udělala, závěr sezony měla vynikající, v deblu prožila skvělý rok," chválil dvojnásobnou grandslamovou vítězku kapitán Petr Pála.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Losování pořadí zápasů finále tenisového Fed Cupu ČR - USA.

Roman Vondrouš

Proti sobotní soupeřce Alison Riskeové má Siniaková bilanci 2:1, ale naposledy letos v Hobartu s Američankou ve třech setech prohrála.

„Očekávám náročný zápas a snad předvedu co nejlepší výkon. Musím se soustředit na svoji hru. A když se mi to podaří, tak určitě vyhraju," pousmála se Sinikaová, na kterou během fedcupového týdne dohlíží i tatínek Dmitrij, někdejší boxer.

Kdo vyhraje letošní finále Fed Cupu?
Český tým
90,2 %
Výběr USA
9,8 %
Celkem hlasovalo 1738 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články