Hlavní obsah

Plíšková se rozloučila s posledním Čechem ve svém týmu. Jdeme jiným směrem, hlásí Hrdlička

V realizačním týmu bývalé světové jedničky Karolíny Plíškové dochází ke změně. Podle oficiálních stránek tenistky končí po necelých devíti měsících spolupráce aktuálně osmé hráčky žebříčku s kondičním specialistou Markem Všetíčkem, který má nově připravovat Tomáše Berdycha.

Foto: Edgar Su, Reuters

Karolína Plíšková bude mít nového kondičního trenéra.

Článek

Plíšková angažovala Všetíčka letos v březnu před sérií amerických turnajů, jméno Všetíčkova nástupce pro příští sezonu ale tenistka zatím neuvedla. Má ho oznámit na začátku přípravy pro novou sezonu.

„Ve spolupráci se zahraničními trenéry tenisu Rennae Stubbsovou a Conchitou Martinezovou se zvolil jiný směr, kterým se bude Karolína ubírat," vysvětlil Plíškové manžel a manažer Michal Hrdlička.

„Markovi děkuji za necelý rok spolupráce a přeji mu hodně úspěchů v další kariéře," vzkázala Plíšková, která v pondělí odjela na dovolenou, kde bude pokračovat v léčbě svých zranění. Kvůli nim se musela omluvit i z víkendového finále Fed Cupu.

Všetíček bude nyní připravovat Tomáše Berdycha, jenž se po problémech se zády vrací na kurty. „S Kájou to byla fajn zkušenost, pevně věřím, že bude i nadále úspěšná. Já mám před sebou další pracovní výzvu," cituje Všetíčka web bývalé světové jedničky.

Realizační tým Karolíny Plíškové aktuálně tvoří tři cizinci. Tenisovou stránku mají na starosti Australanka Rennae Stubbsová a Španělka Conchita Martinezová, která v roce 1994 vyhrála Wimbledon. Fyzioterapeutem je Španěl Martin Salvador.

Reklama