Hlavní obsah

Djokovič - Pouille 6:0, 6:2, 6:2Djokovič zničil francouzské překvapení. Fanoušky lákal na finále s Nadalem

Tenisoví fanoušci se na Australian Open dočkají velkého finále. Turnajová dvojka Rafaela Nadala vyzve podle očekávání jedničku Novaka Djokoviče, který senzačnímu semifinalistovi Lucasi Puilleovi povolil jen čtyři gamy a v pohodě zvítězil 6:0, 6:2, 6:2. Srb bude útočit v Melbourne na sedmý titul.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Novak Djokovič hladce zvládl semifinále Australian OpenVideo: sntv

 
Článek

První hráč světového žebříku rozdrtil francouzského soupeře, který hrál semifinále grandslamu poprvé v kariéře, za hodinu a 23 minut. Pouillemu nenabídl ani jednu příležitost k brejkbolu a suverénně postoupil.

Se světovou dvojkou Nadalem ho čeká 53. zápas v kariéře, ve finále grandslamu už spolu hráli sedmkrát. Djokovič bude v Melbourne útočit na třetí grandslamový titul za sebou poté, co vloni po zdravotní pauze ovládl Wimbledon a US Open. Celkem jich má na kontě 14.

"Rozhodně to byl jeden z nejlepších zápasů, jaké jsem na tomto kurtu sehrál. Všechno fungovalo tak, jak jsem si před zápasem naplánoval," řekl jednatřicetiletý Srb v rozhovoru bezprostředně po utkání.

Se světovou dvojkou Nadalem ho čeká 53. zápas v kariéře, ve finále grandslamu už spolu hráli sedmkrát. Před sedmi lety jejich vzájemný duel o titul v Melbourne vešel do historie jako nejdelší grandslamové finále historie: Djokovič trofej vybojoval po pěti hodinách a 53 minutách.

"Pro ty, kteří ji ještě nemají, určitě bych si na ten zápas koupil vstupenku," vtipkoval na kurtu. "Něco jako finále 2012 hrajete jednou za život, ale doufám, že výsledek teď bude stejný," dodal. Bilanci duelů s Nadalem těsně vede 27:25.

Djokovič bude v Melbourne útočit na třetí grandslamový titul za sebou poté, co vloni po zdravotní pauze ovládl Wimbledon a US Open. Celkem jich má na kontě 14. Víc trofejí posbírali jen Nadal (17) a Švýcar Roger Federer (20).

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Pouille (28-Fr.) 6:0, 6:2, 6:2

Reklama

Související témata: