Hlavní obsah

Netradiční oslava rakouské hvězdy. Triumf v Barceloně si Thiem vychutnal s plnou parádou

Barcelona/Praha

Novak Djokovič a Dominic Thiem. Právě tito dva borci jsou podle řady odborníků hlavním nebezpečím pro antukového krále Rafaela Nadala na blížícím se French Open. A pětadvacetiletý Rakušan to také prokázal nedělním triumfem na turnaji v Barceloně, kde po semifinálovém vyřazení nezničitelného Španěla celý turnaj vyhrál. A cenné vítězství také náležitě a dost netradičně oslavil.

Dominic Thiem si triumf v Barceloně náležitě užilVideo: tenis,thiem, sntv

 
Článek

Byla to spanilá jízda. Ve všech směrech. Dominic Thiem neztratil na turnaji v Barceloně ani set, když postupně poslal domů Schwartzmana, Munara, Pellu, Nadala a ve finále Medveděva.

Tedy prakticky samé antukové specialisty. Největší "problémy" mu udělal v semifinále právě jedenáctinásobný vítěz French Open Rafael Nadal, který prohrál dvakrát 4:6.

Finálový zápas v Barceloně mezi Thiemem a Medveděvem | Ano, více než osm gamů na světovou pětku v Barceloně nikdo neuhrál. A ani jeho finálový soupeř Daniil Medveděv Rakušana příliš nezdržel. Za 74 minut prohrál hladce 4:6, 0:6. A oslavy mohly začít.

Svůj letošní druhý titul, čtrnáctý celkově, Thiem oslavil kromě jiného skokem do bazénu. A nebyl sám. Doprovod mu udělala i početná skupina sběračů. I takto tedy slaví triumf tenisový šampion.

Foto: Felipe Dana, ČTK/AP

Dominic Thiem vyhrál turnaj v Barceloně

Bude se rakouská hvězda podobně radovat i na blížícím se French Open, které startuje 26. května? V minulém roce došel Thiem až do finále, kde podlehl právě Nadalovi. Letos budou podle všeho jeho ambice minimálně stejně vysoké.

Reklama

Související témata: