Hlavní obsah

Milé gesto tenisové hvězdy. Malé plačící fanynce, kterou nechtěně trefil míčkem, dal dáreček

Řím/Praha

Alexander Zverev sice v pondělí neuspěl se svým bratrem Mischou v prvním kole čtyřhry na turnaji v Římě, avšak může ho těšit gesto, za které od diváků sklidil velký potlesk. Německý tenista se poté, co během utkání nechtěně trefil malou fanynku míčkem, šel omluvit a věnoval jí svou čelenku.

Foto: Sport.cz

Alexander Zverev trefil míčkem malou divačku.

Článek

Velký potlesk sklidil Alexander Zverev během utkání čtyřhry na turnaji v Římě. Nebylo to však za nějakou jeho tenisovou parádičku, ale za milé gesto. Dvaadvacetiletý talent se spolu se svým starším bratrem Mischou střetl v prvním kole s dvojicí Raven Klaasen a Michael Venus.

Za stavu 3:3 v prvním setu však Zverev trefil míček tak, že skončil mezi diváky a zasáhl malou fanynku do hlavy. Německý tenista se za ní vydal zkontrolovat její zranění, bolavé místo jí trochu promasíroval a poté jí věnoval svou čelenku, kterou jí za aplausu diváků i uvázal.

„Netrefil jsem ji úmyslně. Viděl jsem, že je smutná a trochu pláče. Tak jsem si řekl, že bude správné, když jí dám malý dárek a povzbudím ji. Snad jí to potěšilo,“ uvedl Zverev na webu ATP poté, co ve čtyřhře vypadl. Zverevovi na Klaasena s Venusem nestačili a prohráli s nimi po setech 6:7 a 4:6.

Nyní se světová pětka už však soustředí na svůj úvodní zápas ve dvouhře. V něm se v úterý střetne s domácím hráčem Matteem Berrettinim, který v prvním kole vyřadil Francouze Lucase Pouilleho. Doposud se setkali jen jednou, a to loni právě v Římě. Zverev tehdy porazil Berrettiniho 7:5 a 6:2.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori