Hlavní obsah

Vzpomínka na výbuch emocí. Ničeho nelituju. Kdyby nebyl důvod, nechovala bych se tak, říká česká hvězda

Řím/Praha

Pamatujete? Je to přesně rok, co česká tenisová hvězda Karolína Plíšková na turnaji v Římě nedokázala udržet nervy na uzdě a rozmlátila raketu o umpire. Rozzlobila se kvůli spornému míčku, který sice podle záběrů spadl do kurtu, avšak podle čárové i umpirové sudí skončil v autu. Svým výbuchem emocí tehdy všechny šokovala. „Nelituji toho,“ říká i s odstupem času rodačka z Loun.

Foto: Profimedia.cz

Karolína Plíšková.

Článek

Výbuch emocí, mlácení raketou do umpiru. Záběry, které přesně před rokem obletěly celý svět. Karolína Plíšková se tehdy v utkání druhého kola proti Řekyni Marii Sakkariové na turnaji v Římě pořádně naštvala. Za stavu 5:5 a při shodě ve třetím setu česká hvězda proměnila smeč.

Míček podle záběrů dopadl na čáru, avšak lajnová rozhodčí zahlásila aut. Její verdikt potvrdila i umpirová sudí a Plíšková začala právem protestovat. Rozhodnutí však nezměnila ani supervizorka a rozhozená Plíšková vzápětí ztratila svůj servis a poté i celý zápas. Po něm nepodala rozhodčí ruku a o její umpire rozmlátila raketu.

Za své chování musela zaplatit pokutu. „Nelituji toho,“ uvedla nyní Plíšková v interview na webu tennisworldusa.org. „Nevnímám to jako chybu. Nikdy bych se takhle nechovala, kdybych k tomu neměla důvod,“ vysvětlovala sedmadvacetiletá hráčka dál. „Myslím, že to bylo naprosto normální.“

„Mohlo to být ještě horší, než bylo. Ale stalo se. Jsem ráda, že jsem opět v Římě a doufám, že budu hrát dobrý tenis bez podobných problémů,“ uzavřela sedmá hráčka světa, která je nyní na turnaji už v osmifinále. Její soupeřkou v něm bude buď Američanka Madison Keysová, nebo její krajanka Sofia Keninová.

Reklama

Související témata: