Hlavní obsah

Vypadni, přichází Serena! Hvězdný Rakušan musel ukončit tiskovku: To nemyslíte vážně, zuřil

Praha

Byl to neuvěřitelný moment. Rakouský tenista Dominic Thiem po vítězném sobotním zápase čtvrtého kola French Open s Uruguaycem Cuevasem hodnotil zápas s novináři, když byl pořadateli požádán, aby opustil tiskovou místnost a přemístil se do menší. Důvod? Svůj zpackaný duel třetího kola totiž přišla s žurnalisty rozebrat Serena Williamsová.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Američanka Williamsová končí na tenisovém Roland Garros.

Článek

Cíl Sereny Williamsové na probíhajícím French Open byl jasný. Antukový grandslam ovládnout a připsat si tak 24. grandslamový titul, čímž by se vyrovnala legendární Australance Margaret Courtové.

Plány sedmatřicetileté královny však už ve třetím kole utnula Sofia Keninová, která o sedmnáct let starší krajanku smázla 6:2, 7:5. Není divu, že Serena se s povinnou tiskovou konferencí nechtěla příliš zdržovat.

"Chci na tiskovku okamžitě. Je mi jedno kde, ale ať je to hned," žádala pořadatele americká hvězda. Ti se rozhodli legendě vyhovět a rozhovor Thiema s novináři přerušili.

Serena: Tohle fakt není zdvořilé

Na obranu trojnásobné vítězky French Open je třeba říct, že když se dověděla, že na její požadavky doplatí Dominic Thiem nuceným odchodem, reagovala překvapeně. "Tohle opravdu není příliš zdvořilé," ohodnotila jednání pořadatelů.

Ani samotný Thiem nechápal. "To je vtip? Vyhazujete mě, protože přichází Serena? Jděte do háje, taky si můžu dělat, co mě napadne," zlobil se loňský finalista French Open.

Jedno je jisté. Serena Williamsová neměla podle pravidel právo žádat o přednostní tiskovou konferenci, ta měla proběhnout dle předem plánovaného harmonogramu platného pro všechny hráče.

Reklama