Hlavní obsah

Keysová - Siniaková 6:2, 6:4Další senzace se nekoná! Siniaková v Paříži končí

Paříž/Praha
Aktualizováno

Do historie letošního French Open se zapsala po životní výhře nad světovou jedničkou Naomi Ósakaovou z Japonska, na další senzaci však už česká tenistka Kateřina Siniaková nedosáhla. V osmifinálové bitvě prohrála s turnajovou čtrnáctkou Madison Keysovou z USA po setech 2:6, 4:6 a nenapodobila svoji krajanku Markétu Vondroušovou, která na pařížské antuce postoupila v singlu mezi elitní osmičku a v úterý ji čeká čtvrtfinále proti Chorvatce Petře Martičové.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Kateřina Siniaková vypadla při French Open v osmifinále s Madison Keysovou z USAVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Dvojnásobná grandslamová šampionku ve čtyřhře Siniaková hrála ve třiadvaceti letech první grandslamové osmifinále ve dvouhře. O rok starší Keysová, která ve francouzské metropoli obhajuje loňské semifinále, však začala zostra, nedělala tolik zbytečných chyb a na vítězné údery přestřílela soupeřku 26:10. Záhy vedla 3:0, Siniaková sice snížila na 2:3 a při svém servisu vedla 40:30, vyrovnat však nedokázala. Prohrála další tři gamy v řadě a tím i úvodní set.

Druhá sada nabídla mnohem vyrovnanější souboj. Siniaková se bránila dělovým ranám soupeřky a trpělivě čekala na chyby. V prvním gamu sebrala Keysové servis a dostala se do vedení, ale brejk znovu nepotvrdila. Pak si obě hráčky držely podání až do desáté hry, v níž česká tenistka znovu zaváhala a Keysová po hodině a čtvrt mohla slavit premiérové vítězství nad Siniakovou na okruhu WTA i postup do čtvrtfinále Roland Garros. V něm se utká s Australankou Ashley Bartyovou.

Keysové se na grandslamech daří. Loni hrála vedle semifinále Roland Garros také semifinále US Open a čtvrtfinále Australian Open. Za osmifinále je vypsaná prémie 243 000 eur (asi 6,27 milionu korun), pro čtvrtfinalistky je připraveno 415 000 eur (asi 10,7 milionu korun).

"Udělala jsem rozhodně víc chyb než s Naomi - určitě i kvůli tomu jejímu tlaku. Snažila jsem se ji dostat do delších výměn, ale zvládala i ty. Pak jsem zbytečně dělala chyby sama, chtěla jsem něco tvořit, změnit. Ona vydržela celou dobu," hodnotila Siniaková.

Podmínky byly úplně jiné než v sobotu, kdy Siniaková postoupila do svého prvního grandslamového osmifinále. Po horkém víkendu se v Paříži ochladilo a drobně pršelo. "Myslela jsem, že to bude na mojí straně, ale musím přiznat, že nebylo. Kurt byl pěkně mokrej a občas mi to i sjíždělo. Podmínky to byly těžké, ale tohle hru neovlivnilo," dodala

French Open v Paříži (antuka, dotace 42,7 milionu eur):
Ženy - dvouhra, osmifinále:
Siniaková (ČR) - Keysová (14-USA) 2:6, 4:6
Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová, Melicharová (7-ČR/USA) - Hradecká, Klepačová (10-ČR/Slovin.) 6:3, 6:2
Junioři - čtyřhra, 1. kolo
Paulson, Vanšelbojm (ČR/Ukr.) - Micui, Saitó (6-Jap.) 6:2, 6:4.
Juniorky - čtyřhra, 1. kolo
Garlandová, Osoriová (Tchaj-wan/Kol.) - Fruhvirtová, Montgomeryová (ČR/USA) 7:5, 0:6, 10:6.
Další výsledky

Reklama

Související témata: