Hlavní obsah

Parádní gesto české superstar! Akce Karolíny Plíškové pomohla vážně nemocné ženě

Praha
Aktualizováno

Tenis je pro ně jednou z důležitých částí života. Superstar bílého sportu však dobře vědí, že zdaleka ne tou hlavní. Prakticky všichni špičkoví tenisté a tenistky se různou měrou podílejí na charitativních akcích. Svou aktivitou v pomoci potřebným jsou pověstní Roger Federer, Novak Djokovič, Rafael Nadal i řada dalších. A pozadu nezůstávají ani sestry Plíškovy.

Foto: Sport.cz

Karolína Plíšková uspořádala další ročník tenisového kempu.

Článek

Úřadující česká jednička Karolína Plíšková i její dvojče Kristýna si v nabitém tenisovém programu odskočily do Prahy, kde pořádaly další ročník tenisového kempu. Výtěžek z celé akce šel, jak to v podobných případech bývá, na charitativní účely.

"Další ročník našeho kempu je u konce. Byla to jízda! Z výtěžku jsme zakoupili vozíček pro paní Lucii z Moravy, která trpí dědičnou CMT chorobou. Děkujeme všem a těšíme se zase za rok," psala česká hvězda na sociálních sítích.

Karolína Plíšková je v současné době světovou trojkou, k velkým favoritkám bude patřit nejen na nadcházejících turnajích na amerických betonech, ale především na blížícím se US Open, kde dosáhla také svého dosavadního grandslamového maxima. V roce 2016 si zde zahrála o titul, když po velkém boji podlehla Němce Angelique Kerberové.

Sedmadvacetileté lounské rodačce se letos na turnajích velké čtyřky daří se střídavými úspěchy. Na Australian Open vypadla v semifinále s pozdější šampionkou Naomi Ósakaovou, v Paříži dohrála už ve třetím kole s Chorvatkou Martičovou, ve Wimbledonu jí stopku vystavila v osmifinále po obrovské bitvě krajanka Karolína Muchová.

Co je CMT choroba?
Dědičné onemocnění pojmenované po třech lékařích Charcot-Marie-Tooth, kteří jej jako první popsali v roce 1886. Choroba postihuje motorické a senzorické nervy. Její hlavní příznaky jsou slabost končetinového svalstva, atrofie a porucha citlivosti.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori