Hlavní obsah

Je čas na změnu, napsala tenisová hvězda a vyhodila dalšího trenéra

Praha

Horší výsledky = vyhazov trenéra. Tohle je ve sportovním světě takřka pravidlem. Padáka ale může kouč dostat, i když nejsou výsledky tak špatné. Poznal to i další kouč Naomi Ósakaové. Bývalá světová jednička letos vyhodila už druhého trenéra. Po zisku titulu na Australian Open se rozešla se Saschou Bajinem, kterého poté nahradil Jermaine Jenkins. Ten u jednadvacetileté Japonky působil půl roku. „Je ten správný čas na změnu,“ napsala Ósakaová na sociální sítě.

Foto: Michael Owens, ČTK/AP

Japonská tenistka Naomi Ósakaová je opět bez trenéra

Článek

Jako na běžícím pásu se letos u Naomi Ósakaové střídají trenéři. Japonská tenistka na začátku roku vyhrála Australian Open a stala se světovou jedničkou. Několik dní poté však šokovala, když oznámila, že se se svým trenérem Saschou Bajinem, který ji dovedl k zisku dvou grandslamů, rozchází. Jako důvod uvedla, že není šťastná.

Nikoho pak nehledala a chtěla si zkusit, jaké to je bez trenéra. Jenže hned na prvním turnaji vypadla v úvodním kole. Pak měla problémy se zády a přeci jen se rozhodla, že bude lepší, když jí někdo povede. Před půl rokem s velkou slávou hlásila, že se jejím novým koučem stal Jermaine Jenkins.

Avšak dlouho u Ósakaové nevydržel. Bývalá světová jednička s ním tento čtvrtek ukončila spolupráci. „Jsem velice vděčná za čas, který jsme spolu strávili a za věci, které jsi mě naučil na kurtu i mimo něj, ale mám pocit, že teď je správný čas na změnu,“ napsala Ósakaová na sociální sítě.

Jenkins tak už současnou světovou čtyřku nepovede na nadcházejících asijských turnajích. Pod jeho vedením si Ósakaová sice zahrála na turnajích nanejvýš čtvrtfinále, avšak přesto se jí před US Open povedlo vrátit na trůn. Na slavném grandslamu, kde obhajovala titul, však vypadla už v osmifinále a v žebříčku opět klesla. Zda už se poohlíží po novém kouči, nebo bude opět zkoušet hrát bez něj, zatím talentovaná tenistka neprozradila.

Reklama

Související témata: