Hlavní obsah

Grandslamové vítězce se dál nedaří, a tak spřádá plány na příští sezonu. Bude chtít uspět v mixu

Peking/Praha

Simona Halepová se po vítězství ve Wimbledonu trápí dál. Na třech turnajích se nedokázala dostat dál než do osmifinále, na dalších dvou svá utkání skrečovala. Kvůli bolavým zádům si teď nejspíš bude muset dát zase pauzu, nerada by totiž dopadla jako loni, kdy se kvůli nim nemohla zúčastnit prestižního Turnaje mistryň.

Foto: Sport.cz

Simona Halepová.

Článek

Když v létě ovládla Wimbledon, vypadalo to, že by zbytku sezony zase mohla vévodit Simona Halepová. Rumunská tenistka byla v té době ve fantastické formě, avšak zabrzdilo ji zranění. V Torontu skrečovala čtvrtfinále proti Marii Bouzkové kvůli bolavé achillovce. O týden později se sice v Cincinnati dostala do osmifinále, ale v něm byla nad její síly Madison Keysová. A nedařilo se jí ani na US Open.

Tady se o ní hovořilo jako o jedné z favoritek. I Halepová se podle svých slov cítila velice dobře a sebevědomě, avšak už ve druhém kole ji vyřadila Taylor Townsendová, tehdejší sto šestnáctá hráčka světa. Bývalou světovou jedničku opět začal trápit kotník, a tak si dala pauzu.

Na kurty se vrátila minulý týden ve Wu-chanu, avšak i tady její putování turnajem skončilo už v osmifinále. Za stavu 5:4 pro soupeřku skrečovala utkání kvůli bolestem zad. Tento týden se představila v Pekingu, prvním kolem prosvištěla, ve druhém ji ale porazila Jekatěrina Alexandrovová 6:2, 6:3.

Dvojnásobná grandslamová vítězka uznala, že soupeřka byla lepší, zároveň však přiznala, že jí opět začala limitovat záda, a že s nimi bude muset začít něco dělat. Nerada by totiž dopadla jako loni, kdy kvůli nim přišla o Turnaj mistryň. Má tedy co dělat, neboť akce, na níž se s předstihem kvalifikovala, začíná už za necelé čtyři týdny.

„Soupeřka hrála velice dobře,“ prohlásila Halepová po vypadnutí z turnaje na webu WTA. „Zranění z Wu-chanu se však zhoršuje, takže si budu muset dát pauzu, podstoupit nějaká vyšetření a zahájit léčbu,“ dodala. V hlavě má už plány i na příští sezonu. Mnohem častěji ji uvidíme v mixu.

Ráda by totiž v něm získala na olympiádě v Tokiu medaili. A tak se chystá spolu s krajanem, několikanásobným grandslamovým vítězem, Horiem Tecauem představit ve smíšené čtyřhře na Australian Open, French Open a ve Wimbledonu. „Cílem bude, abychom si na hru a sebe zvykli a na olympijských hrách pak dosáhli vynikajících výsledků,“ uzavřela Halepová

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori