Hlavní obsah

Mladé tenistce ruply nervy. Chtěla napadnout soupeřku!

Zdálo se, že jde o běžný zápas na ne příliš sledovaném tenisovém turnaji v Las Vegas. Kanaďanka Katherine Sebová si poradila se svou Americkou soupeřkou Alyciou Parksovou ve dvou setech 6:0 a 7:6, jenže pak přišel moment, který na duel strhl pozornost.

Foto: Sport.cz

Inkriminovaná situace mezi Sebovou a Parksovou u sítě.

Článek

Dvacetiletá Kanaďanka byla obviněna z toho, že špatně regovala u sítě při závěrečném podání rukou se svou soupeřkou. Prý osmnáctileté Američance příliš stiskla ruku. To Parksovou vytočilo k nepříčetnosti...

Když obě hráčky došly na konec sítě, empairový rozhodčí seskočil ze svého místa a postavil se mezi ně, protože to vypadalo, že Parksová své soupeřce uštědří nějakou tu ránu. Na pomoc s uklidněním situace rychle přispěchali i sportovní komisaři, někteří se ve spěchu málem zmrzačili, jak je vidět na videu vlevo.

Parksová svou reakci připisuje "násilnému" potřesení rukou od soupeřky. „Stiskla mi ruku velmi tvrdě, " uvedla. Další americká tenistka, Sachia Vickeryová později tweetovala: „Byla jsem tam, viděla jsem, že ji tu ruku stiskla nepřiměřenou silou." „Doufám, že se to teď Sebová nesnaží otočit ve svůj prospěch. Rozhodčí jasně řekl, že viděl, jak to bylo, " říká Vickeryová.

"Nebuďme pak ale překvapeni, pokud se s tím nic neudělá, PS: zdržte se rasistických komentářů, " dodala na závěr.

Reagovala Parksová nepřiměřeně?
Ano, tohle opravdu přehnala
87,2 %
Ne, její chování se dá pochopit
12,8 %
Celkem hlasovalo 1449 čtenářů.

Reklama