Hlavní obsah

Uspějí? Dvě hvězdné Češky usilují o vítězství v tradičních anketách WTA

Praha

Hned dvě české tenistky byly nominovány za uplynulý měsíc v tradičních anketách Ženské tenisové asociace WTA. Karolína Plíšková získala nominaci za své výkony v kategorii Hráčka měsíce a Barbora Strýcová spolu se svou parťačkou Sie Šu-wej usiluje o vítězství v nové anketě Nejlepší deblový pár.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Barbora Strýcová a Sie Šu-wej usilují o vítězství v anketě Nejlepší deblový pár měsíce.

Článek

Další ocenění může do své sbírky přidat Barbora Strýcová. Hvězdná tenistka se totiž uchází spolu se svou parťačkou Sie Šu-wej o vítězství v nové anketě WTA Nejlepší deblový pár měsíce. Česko-tchajwanská dvojice na začátku letošní sezony ovládla turnaj v Brisbane a na Australian Open si zahrála finále. O cenu spolu s nimi usilují vítězky Australian Open Kristina Mladenovicová, Timea Babosová a šampionky z turnaje v Adelaide Nicole Melicharová a I-fan Sü.

Svými výkony v uplynulém měsíci zaujala i Karolína Plíšková. Světová trojka obhájila titul v Brisbane a na Australian Open prošla do třetího kola. Spolu s českou tenistkou v kategorii Hráčka měsíce byly nominovány také vítězka Australian Open Sofia Keninová, finalistka Australian Open Garbiňe Muguruzaová a vítězka turnaje v Adelaide, světová jednička Ashleigh Bartyová.

V kategorii Průlom měsíce získala nominaci Tunisanka Ons Džabúrová, která překvapila na Australian Open, když se jako osmasedmdesátá hráčka světa dostala až do čtvrtfinále. O vítězství v anketě s ní bojuje estonská hvězda Anett Kontaveitová a také dvě talentované tenistky Ukrajinka Dajana Jastremská a Ruska Jekatěrina Alexandrovová.

O cenu v kategorii Nejlepší úder měsíce pak usiluje pětice hráček. Nejpovedenější úder předvedla buď třiadvacetinásobná grandslamová vítězka Serena Williamsová, či Muguruzaová, Bartyová, Elise Mertensová, nebo Caroline Wozniacká, která nedávno pověsila raketu na hřebík. Hlasovat pro své favoritky můžete do neděle 5:59 našeho času na stránkách WTA.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori