Hlavní obsah

Další útok. Tentokrát se otec světové jedničky pustil do Federera

Praha

Djokovičův otec už zase útočí. Poté, co zkritizoval fanoušky, kteří během finále Australian Open nefandili jeho synovi, pustil se do tenisové legendy. Podle něj totiž Roger Federer na světovou jedničku žárlí. „Federer na Novaka žárlí od chvíle, co bylo jasné, že jednou bude lepší,“ prohlásil Djokovič starší.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič se svým otcem.

Článek

Djokovičův otec nepřestane a stále bude okolo světové jedničky rozpoutávat diskuse. Poté, co zkritizoval fanoušky, že nemají respekt k jeho synovi, když ve finále Australian Open fandí nějakému Rakušanovi Dominicu Thiemovi, pustil se opět po letech do Rogera Federera. O tom už kdysi prohlásil, že sice je možná nejlepším tenistou, ale jako muž je opakem nejlepšího.

To samozřejmě tehdy vyvolalo u fanoušků vlnu nevole, neboť vítěz dvaceti grandslamů je považován za největšího tenisového gentlemana. Novak Djokovič se tehdy za otcova slova omluvil. Teď možná bude muset znovu. Srdjan Djokovič totiž opět zaútočil na Federerovo lidské cítění.

„Federer na Novaka žárlí od chvíle, kdy udělal průlom, začal nad ním vítězit a bylo jasné, že jednou bude lepší a bude ho předhánět,“ prohlásil Djokovič starší na webu news.com.au. „Federer je vynikajícím tenistou, ale to rozhodně nemůžeme říci o jeho lidskosti. Nikdo jiný nedokáže přijmout prohru jako Novak. Když prohraje, vždy ocení svého soupeře,“ dodal otec vítěze sedmnácti grandslamů.

Tím nejspíš opět prohloubil propast mezi Djokovičem a fanoušky a možná i zhoršil jeho vztah s Federerem. Djokovič po vítězství na Australian Open odpočíval, zpíval, byl s rodinou v Alpách a hrál s malými fandy na ulici tenis. Příští týden se už však zase představí na kurtech, o další titul bude usilovat na turnaji v Dubaji.

Reklama

Související témata: