Hlavní obsah

Djokovičův mladší bratr se chce prosadit sám za sebe

Na turnajích okruhu ATP se ve středu poprvé objevil další Djokovič, sedmnáctiletý Marko. Mladší bratr třetího tenisty světa Novaka Djokoviče nechce navždy zůstat ve stínu svého sourozence, chce se prosadit sám za sebe.

Článek

V prvním kole turnaje v Bangkoku prohrál s Finem Jarkkem Nieminenem jasně 2:6 a 0:6, ale je přesvědčen, že mu tato zkušenost pomůže vydat se v Novakových šlépějích. "Být tady je úžasné, hrát na turnaji ATP je ohromná zkušenost. Jsem velmi, velmi šťastný," řekl Marko Djokovič.

Vzhledem k výkonům svého o čtyři roky staršího bratra bývá často středem pozornosti. "Každý ode mě očekává, že budu jako on. Chodí se dívat na mé zápasy, protože jsem jeho bratr," uvedl sourozenec vítěze letošního Australian Open.

I když nechce navždy zůstat jen mladším Novakovým bratrem, pomoc zkušenějšího sourozence si pochvaluje. "Strašně moc mi pomáhá s kondicí i s hrou. Lidé mi říkají, že mám stejnou techniku, že je můj bekhend podobný tomu jeho," vyprávěl.

Ale nehodlá být jen Novakovou kopií. "Zkouším myslet jako on, sledoval jsem ho celý svůj život, ale taky chci být sám sebou. Chci být Marko, ne Novakův bratr," dodal.

Reklama

Související témata: