Hlavní obsah

Tenis se rozjede i na Floridě, hvězdou bude osmý hráč žebříčku

Po Německu se malé tenisové turnaje rozběhnou také ve Spojených státech amerických. Chystané třídenní akce ve West Palm Beach však budou mít nepoměrně lepší obsazení než exhibiční soutěž v městečku Höhr-Grenzhausen poblíž Koblenze, která začala v pátek. Největší hvězdou na Floridě bude osmý hráč světového žebříčku Matteo Berrettini z Itálie.

Foto: Facebook: Matteo Berrettini

Největší hvězdou na Floridě bude osmý hráč světového žebříčku Matteo Berrettini z Itálie.

Článek

Loňského semifinalistu US Open od 8. do 10. května vyzvou američtí hráči Reilly Opelka, Tennys Sandgren a Tommy Paul. O dva týdny později se dalšího podniku série UTR Pro Match zúčastní Alison Riskeová, Amanda Anisimovová, Danielle Collinsová a Australanka Ajla Tomljanovicová.

Hrát se bude stejně jako v Německu bez diváků a za dodržení přísných hygienických pravidel. Na zápase nebudou čároví rozhodčí ani sběrači, na rozdíl od Höhr-Grenzhausenu bude každý hráč podávat svými označenými míčky. Utkání budou moci fanoušci sledovat živě na Tennis Channelu, který je spolupořadatelem série.

Tenisová sezona byla kvůli koronavirové pandemii přerušena v březnu a oficiální turnaje jsou odvolány až do poloviny července. Podobné exhibiční akce se v květnu chystají například i v Česku nebo ve Francii.

Reklama