Hlavní obsah

Upřímný Federer: Je to strašné, nebavme se o tom. Svůj slib už splnil

Basilej/Praha

Tvoří nerozdělitelný pár. Už dvacet let se po boku legendárního Rogera Federera objevuje jeho žena a bývalá tenistka Mirka. A jak sám hvězdný Švýcar několikrát přiznal, bez své partnerky by nikdy na dvacet grandslamových titulů nedosáhl. Dlouhou dobu však měl ke své lásce a matce jejich čtyř dětí velký dluh. Nikdy totiž nenavštívil její rodné Slovensko.

Foto: Profimedia.cz

Roger Federer a jeho manželka Mirka

Článek

Když se před začátkem prvního ročníku Laver Cupu v Praze v roce 2017 médiím svěřil, že nikdy nenavštívil rodnou zemi své manželky Mirky, vyvolal tím pořádné pozdvižení. "Ano, na Slovensku jsem nikdy nebyl. Já vím, je to strašné. Raději se o tom už nebavme, je to opravdu strašné. Slibuji, že se tam jednou pojedu podívat," červenal se tehdy tenisový šampion.

A tak zatímco jejich čtyřem dětem předčítala rodačka z Bojnic Mirka pohádky ve slovenštině a učila je tak základům svého mateřského jazyka, Federer zůstal v tomto směru pozadu. Dvacetinásobný grandslamový šampion se kromě své mateřštiny němčiny a samozřejmě angličtiny plynně domluví švýcarskou němčinou i francouzštinou, slovenština však v jeho repertoáru asi nikdy nebude.

Foto: Sport.cz

Novak Djokovič a Roger Federer po vzájemném zápase

Svůj slib o návštěvě země našich východních sousedů však Federer dle své pověsti gentlemana však splatil. Již půl roku po pražské premiéře Laver Cupu se spolu se svou rodinou vydal soukromým tryskáčem na Slovensko.

Podle informací serveru cas.sk navštívil s celou rodinou zámek Bojnice, poté zamířili do místní zoo a samozřejmě si prohlédli rodné městečko Mirky Federerové. "Zámek byl úžasný, i zoo byla nádherná, skvělé místo na odpočinek," užíval si tenisový král návštěvu Slovenska.

Reklama

Související témata:
Bojnice
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori