Hlavní obsah

Federer postoupil přes Del Potra do semifinále v Madridu

MADRID

Roger Federer postoupil při návratu na okruh ATP po pětiměsíční pauze do semifinále turnaje série Masters v Madridu. Švýcarský tenista ve čtvrtfinále porazil vycházející hvězdu Juana Martína del Potra 6:3 a 6:3.

Článek

Druhý hráč žebříčku Federer zdolal ve španělské metropoli dvacetiletého Argentince za necelou hodinu a půl. Jeho vysoký soupeř sice nasázel dvanáct es, zároveň se však dopustil čtyř dvojchyb v klíčových okamžicích setů.

Světová devítka Del Potro dnes prohrál teprve třetí zápas od Wimbledonu. Začátkem října ho ve finále turnaje v Tokiu porazil Tomáš Berdych, předtím byl ve čtvrtfinále US Open nad jeho síly Andy Murray.

Právě britský tenista bude po hladkém vítězství nad Francouzem Gaelem Monfilsem Federerovým soupeřem v semifinále. Dojde tak na reprízu souboje o titul v New Yorku, kde slavný Švýcar získal svůj 13. grandslamový titul.

Světový hráč číslo jedna Rafael Nadal doma v Madridu nezaváhal a postoupil do semifinále díky vítězství 6:4 a 6:4 nad krajanem Felicianem Lópezem.

Tenistka Kvitová vypadla v Curychu s Ivanovičovou

Cesta Petry Kvitové turnajem v Curychu skončila v dnešním čtvrtfinále. Talentovaná česká tenistka, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace, dnes podlehla druhé nasazené Aně Ivanovičové ze Srbska 1:6 a 4:6.

Osmnáctiletou Češku v duelu s bývalou světovou jedničkou zradilo podání, které ztratila šestkrát. Nedala o dva roky starší soupeřce ani jedno eso, zato se dopustila devíti dvojchyb.

I tak bylo pro aktuálně 57. hráčku světa Kvitovou představení v Curychu po osmifinále Roland Garros jedním z nejúspěšnějších v kariéře. Čtvrtfinále turnaje WTA si zahrála dosud pouze letos v červnu v Budapešti, ovšem na mnohem slaběji obsazeném podniku, než bylo Zurich Open s dotací 600 000 dolarů.

MADRID:
Dvouhra - 3. kolo:
Karlovič (14-Chorv.) - Djokovič (3-Srb.) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).
Dvouhra - čtvrtfinále:
Federer (2-Švýc.) - Del Potro (9-Arg.) 6:3, 6:3, Murray (4-Brit.) - Monfils (Fr.) 6:2, 6:2, Nadal (1-Šp.) - López (Šp.) 6:4, 6:4.
CURYCH
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Kvitová (ČR) 6:1, 6:4, V. Williamsová (3-USA) - Schiavoneová (It.) 6:3, 6:3, Pennettaová (It.) - Srebotniková (Slovin.) 7:5, 6:2, Medinaová (Šp.) - Azarenková (Běl.) 4:6, 6:3 skreč.

Reklama

Související témata: