Hlavní obsah

Vaidišová dostala pokutu, protože po vyřazení nepřišla na tiskovku

Česká tenistka Nicole Vaidišová se stala první potrestanou hráčkou letošního Australian Open. Po vyřazení s Francouzkou Severine Brémondovou v prvním kole úvodního grandslamu sezóny nepřišla na tiskovou konferenci a Mezinárodní tenisová federace (ITF) jí udělila pokutu 2000 dolarů (asi 43 000 korun), což je téměř polovina jejího výdělku na turnajových prémiích před Australian Open.

Článek

Zatímco Vaidišová, které se na kurtu delší dobu nedaří a ze sedmého místa světového žebříčku se kvůli špatným výsledkům propadla až na 52. pozici, je na letošním Australian Open první potrestanou ženou, mezi tenisty dostalo pokutu již 18 hráčů.

Nejhlouběji do kapsy musel podle agentury Reuters sáhnout Dmitrij Tursunov. Ruský tenista dostal pokutu 500 dolarů za hození rakety a dalších 2500 za nadávky v prohraném duelu s Italem Flaviem Cipollou. Nejčastějším hříšníkem je Američan Ryan Sweeting, který byl po prohře v posledním duelu kvalifikace pokutován hned třikrát a za nadávky a hození rakety musel zaplatit celkem tisíc dolarů.

Reklama