Hlavní obsah

Na Štvanici se dohraje Elite Trophy, sestavy doplní tenisté

Závěrečným čtvrtým dílem vyvrcholí charitativní exhibiční tenisová série Tipsport Elite Trophy. Na centrkurtu pražské Štvanice se bude hrát od pátku do neděle a oba původně čistě ženské výběry tentokrát doplní muži.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Akce vznikla jako souboj Černého týmu hrající kapitánky a světové trojky Karolíny Plíškové s Růžovým celkem, který v prvních dvou kolech vedla wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Vzhledem k vývoji sezony se ale složení obměňuje.

Ve třetím klání se lišila sestava "růžových" a ve čtvrtém dílu dojde ke změnám ve složení obou výběrů, jelikož už se po koronaviru rozbíhá světový okruh WTA a v Praze se příští týden hraje Prague Open na antuce na Spartě. "Vzhledem k turnajům WTA to bylo nutné kvůli dodržení všech pravidel," uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Růžový tým proto posílí a povede Němka Andrea Petkovicová. Někdejší světová devítka má v sestavě Polku Igu Šwiatekovou, domácí Johanu Markovou a mužský part obstará Jiří Lehečka. Karolína Plíšková může počítat s Karolínou Muchovou a novými členy výběru jsou osmnáctiletá Denisa Hindová a Václav Šafránek.

Hrát se bude znovu i s diváky. Vstupenky do hlediště stojí 200 korun na den a k dispozici budou před vstupem do areálu klubu I. ČLTK Praha.

Po třech odehraných sériích vede Černý tým 2:1. První dvě části se hrály na antuce a Černý tým zvítězil v Praze 7:4, v Prostějově těsně 7:6. Třetí se hrál na tvrdém povrchu na Štvanici a i díky zahraničním posilám včetně osmé hráčky světa Švýcarky Belindy Bencicové uspěl Růžový tým poměrem 9:3.

V případě, že po závěrečném klání bude skóre 2:2, budou sečteny body z jednotlivých zápasů, na které zatím vede Růžový tým 19:17. Vítězný celek získá šek s částkou, kterou věnuje na charitativní účely podle vlastního uvážení. Každý fiftýn je oceněn 50 korunami od organizátora a stejnou částku přidá Nadace Tipsport. Zatím bylo odehráno 4381 výměn, což znamená 438 100 korun.

Reklama