Hlavní obsah

Vyhrála a odjela na vozíku! Jdi do pr..., vyprovodila ji poražená

Paříž

Divadlo plné nenávisti! Ani na ťuknutí raketami na pozdrav nedošlo na grandslamovém French Open po tříhodinovém boji, po kterém Nizozemka Kiki Bertensová odjela na vozíku. Natolik byla po výhře 7:6, 3:6, 9:7 schvácená. Alespoň to tak vypadalo. Poražená Italka Sara Erraniová si o tom však myslela své a dávala to najevo.

Foto: Sport.cz

Nizozemská tenistka Kiki Bertensová opustila kurt na vozíku.

Článek

„Vaffanculo," tedy„Jdi do pr..." zahalekala dokonce rozzuřeně odcházející italská tenistka na nizozemskou soupeřku, která ještě seděla u rozhodčí.

Přání poražené a naštvané rivalky Bertensová nenaplnila, z kurtu nikam, tudíž ani do vyřčených končin neodešla, nýbrž po chvíli čekání odjela na vozíku.

Italku při zápase zjevně přiváděla k zuřivosti. To, co se totiž některým divákům jevilo jako ukázka udatnosti a vrcholné snahy překonat trable, na Erraniovou působilo jako trapná herecká práce, která ji měla rozhodit.

Erraniová dokonce nezakrytě imitovala, že podobně jako soupeřka dostává křeče a poněkud teatrálně se chytala za nohu. "Nechá se odvézt a za chvíli už bez problémů jí v restauraci. Přehnala to," stěžovala si po utkání Italka.

Záhy po utkání se objevily i zábavné ironické komentáře. „Výraz vaffanculo znamená něco jako, že tvé zranění mě natolik vzalo, že jsem tě zkrátka nemohla porazit. Gratuluji a hodně štěstí v příštím kole," vysvětloval s nadsázkou jeden z uživatelů sítí.

O osmifinále s pátou nasazenou Bertensovou bude v Paříži bojovat česká tenistka Kateřina Siniaková. "Detaily nevím, ale má den na zotavení a Kiki je většinou ready," poznamenala k předešlému souboji své nadcházející soupeřky.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík