Hlavní obsah

Král Nadal v žebříčku boháčů propadl. Proti nejmajetnějšímu Španělovi má jen drobné

Madrid/Praha

Patří k nejlépe vydělávajícím tenistům všech dob, je tváří celé éry tohoto sportu, o níž se mluví jako o nejlepší v historii, přesto španělský tenista Rafael Nadal vydělanými penězi a vlastněným majetkem podle časopisu Forbes nepatří ani mezi nejbohatší stovku lidí ve své zemi. Jak si antukový král se svým jměním stojí?

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Španělský tenista Rafael Nadal oslavil v Paříži jubilejní tisící vítězství na okruhu ATP.

Článek

V tenisu vyhrál, snad až na Turnaj mistrů, vše, co se dalo. Nasbíral dosud 20 grandslamových titulů a celkem 86 turnajových vítězství na okruhu ATP. Jen na prize money tak vydělal přes 123 milionů dolarů, tedy téměř tři miliardy korun.

To je ale jen část příjmů, k nimž je třeba připočítat zisky z lukrativních sponzorských smluv s firmami jako Nike, Tommy Hilfiger, Kia či Movistar.

Forbes nyní odhaduje hodnotu jeho majetku na 160 milionů eur, tedy cca 4,3 miliardy korun. To sice nestačí na top 100 boháčů ve Španělsku, ale je to dost na absolutní špičku v majetkovém žebříčku na Baleárských ostrovech, kde rodák z Mallorky sídlí.

V době koronakrize co do hodnoty jmění poráží zámožné hoteliéry, jejichž turistické resorty v časech karantény ztrácejí na hodnotě.

Ale jen pro srovnání, i odhadovaná hodnota majetku bývalého mistra světa F1 Fernanda Alonsa je vyšší než u Nadala, Forbes uvádí částku 170 milionů eur. To vše jsou ale v podstatě jen drobné v srovnání se jedničkou Foorbesu v tomto žebříčku - oděvníkem Amanciem Ortegou, jehož bohatství odpovídá 57 miliardám eur. (přes 1,5 bilionu korun).

Jmění celé rodiny Nadalových Forbes vyčíslil na 275 milionů eur, téměř 7,5 miliardy korun.

I když Nadal rozhodně nepatří mezi výstředně utrácející sportovní hvězdy, i on si umí dopřát báječný luxus. Za své peníze si pořídil třeba jachtu, limuzíny či několik usedlostí, včetně domu v Dominikánské republice.

Zároveň ale investuje také do charity, či do svého tréninkového centra na Mallorce, kde chce vychovávat další budoucí hvězdy.

Reklama