Hlavní obsah

Tenistka Matteková-Sandsová vystrašila módní policii

LONDÝN

Tenistka Bethanie Matteková-Sandsová splnila svůj slib, že Wimbledonu předvede, co ještě nikdy neviděl. Američanka přišla k dnešnímu utkání prvního kola oblečená do saka s třásněmi a posetého od ramen až po předloktí rozpůlenými tenisovými míčky. Štěstí jí model nepřinesl a hned vypadla.

Foto: Mark Baker, ČTK/AP

Tenistka Bethanie Matteková-Sandsová v netradičním oblečení na Wimbledonu.

Článek

Šestadvacetiletá Matteková-Sandsová vystrašila svým oblečením wimbledonskou módní policii, která při jejím příchodu na dvorec číslo 14 zbystřila. "Nebojte, hrát v tom nebudu. Na to je moc těžký," uklidňovala tenistka. Moc dobře věděla, že by jí hrozilo za porušení pravidla o nevhodném oblečení vyloučení z All England Clubu.

Před zápasem s Japonkou Misaki Doiovou chvilku pózovala fotografům. Pak sako odložila na lavičku a nastoupila podle předpisů v bílém, ale jen s jedním rukávem dlouhým a druhým krátkým, aby bylo vidět její tetování. Pod očima měla černé stíny a v nich stříbrné B, ale japonské hráčce z kvalifikace podlehla ve třech setech.

Americká tenistka Bethamie Matteková-Sandsová v netradičním kostýmufoto: ČTK/AP/Mark Baker

Sako Mattekové-Sandsové připravil britský módní návrhář Alex Noble, jenž spolupracuje s populární zpěvačkou Lady Gaga, kterou tenistka obdivuje. Od stejného návrháře si Američanka oblékla kanárkově žlutou róbu na párty před Wimbledonem. Korzet šatů, ramínka i korunka byly celé poseté žlutými půlenými tenisáky.

Matteková-Sandsová se zpočátku kariéry proslavila více módními výstřelky než uměním na kurtu. V minulosti hrála v oděvu s leopardím vzorem či růžovém baretu, v poslední době je běžné, že místo ponožek obléká dlouhé podkolenky.

Reklama

  4 : 6, 5 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori