Hlavní obsah

Španělští tenisté i bez Nadala vybojovali v USA semifinále Davis Cupu

AUSTIN

Španělští tenisté vybojovali na půdě amerického týmu postup do semifinále Davis Cupu. I bez odpočívajícího nejlepšího hráče Rafaela Nadala porazili Američany 3:1, postupový bod získal David Ferrer po vítězství nad Mardym Fishem ve čtyřech setech. Španělé v zářijovém semifinále přivítají Francii, druhou dvojici tvoří obhájci titulu Srbové a Argentina.

Foto: Mike Stone, Reuters

Postupový bod získal pro Španělsko David Ferrer.

Článek

Španělé zaskočili dokonale soupeře na jeho oblíbeném tvrdém povrchu v texaském Austinu hned v pátek, neboť po dvouhrách zásluhou Feliciana Lópeze a Ferrera vedli 2:0. Neuspěl ani Fish, ani Andy Roddick. Naději domácím vykřesal v sobotu nejlepší deblový pár světa bratři Bryanové, jenže v neděli postup Španělů završil hned v úvodní dvouhře Ferrer.

Historické vítězství 

Šestý hráč světa porazil osmičku Fishe po čtyřech hodinách a 11 minutách 7:5, 7:6, 5:7 a 7:6. "Je to pro nás historické vítězství. Španělsko ještě nikdy v USA nevyhrálo, přejít přes hráče jako jsou Roddick, Fish a Bryanovi, to je neskutečná věc. Je mi ctí být jejich kapitánem," pyšnil se Albert Costa.

Španělé jsou čtyřnásobní vítězové Davisova poháru od roku 2000, radovali se také v letech 2004, 2008 a 2009. Tým USA je rekordmanem prestižní soutěže založené v roce 1900 s 32 triumfy, naposledy Američané pozvedli "Salátovou mísu" před čtyřmi lety.

Závěrečná dvouhra v Austinu už se vzhledem k rozhodnutému výsledku nehrála.

Čtvrtfinále tenisového Davisova poháru:
Austin: USA - Španělsko 1:3
Fish - Ferrer 5:7, 6:7 (3:7), 7:5, 6:7 (5:7).
Semifinálové dvojice (16.-18. září): Srbsko - Argentina, Španělsko - Francie.

Reklama

Související témata: