Hlavní obsah

Krejčíková - Teichmannová 7:5, 6:2Senzační jízda pokračuje! Krejčíková si zahraje v Dubaji o titul

Guadalajara/Dubaj
Aktualizováno

Skvělé tažení české tenistky Barbory Krejčíkové turnajem v Dubaji pokračuje. Po vítězství nad Švýcarkou Jil Teichmannovou 7:5, 6:2 postoupila do finále, v němž si zahraje o titul se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Marie Bouzková je na turnaji v mexické Guadalajaře v semifinále. Nasazená dvojka ve čtvrtfinále zdolala 6:4, 6:2 Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou a o druhé finále na WTA Tour za sebou si zahraje s turnajovou čtyřkou Sarou Sorribesovou ze Španělska.

Foto: Hamish Blair, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková.

Článek

Finále dvouhry si pětadvacetiletá Krejčíková na okruhu WTA zahrála jen v roce 2017 v Norimberku, kde prohrála s Kiki Bertensovou z Nizozemska.

"Je to ohromné. Jsem plná emocí a hlavou mi letí spousta věcí. Já budu hrát o velký titul!" radovala se Krejčíková po utkání v rozhovoru na kurtu.

První setu duelu s Teichmannovou rozhodla koncovka. Krejčíková za stavu 4:5 odvrátila díky skvělému forhendu dva setboly. V dalším gamu donutila levou rukou hrající Švýcarku chybovat a získala brejk na 6:5. Set pak uzavřela esem.

Ve druhém setu šla Krejčíková do breku na 2:1, následně poprvé a naposledy přišla o servis, ale od té doby získala čtyři hry v řadě. V závěru při vlastním podání na ni trošku dolehla nervozita a při prvních dvou mečbolech chybovala. Třetí si připravila v utkání výborným forhendem a po hodině a tři čtvrtě se radovala z postupu.

Krejčíková si tak definitivně zajistila premiérový postup do světové padesátky. Proti Muguruzaové bude hrát poprvé v kariéře. "Už se nemůžu dočkat. Už je to legenda. Bude to čest proti ní hrát. Bude to velká zkušenost," řekla.

V letošní sezoně je Krejčíková už třetí českou tenistkou, která se dostala do finále. Petra Kvitová minulý týden triumfovala v Dauhá po výhře nad Muguruzaovou a Marie Bouzková prohrála v únoru ve finále Phillip Island Trophy v Melbourne.

Sedmadvacetiletá Muguruzaová hraje v tomto roce pátý turnaj a potřetí se dostala do boje o titul. V předešlých dvou finále ale svůj osmý triumf ve dvouhře nepřidala. V únoru prohrála na Yarra Valley Classic v Melbourne s Australankou Ashleigh Bartyovou a minulý týden ji v Dauhá deklasovala Kvitová.

V semifinále s Mertensovou se vítězka Wimbledonu a Roland Garros Muguruzaová trápila při mečbolech. První nevyužila při svém podání za stavu 5:3, další tři o hru později při servisu soupeřky. Pak odvrátila hrozbu ztráty setu a v tie-breaku vedla 6:3, ale postoupila až po využitém sedmém mečbolu.

Bouzková narazí na kamarádku

"Sara je moje nejlepší kamarádka, takže to bude hezký zápas. Musím si odpočinout a pořádně se na zítra připravit," řekla Bouzková v rozhovoru na kurtu. Právě se Sorribesovou si letos zahrála čtyři deblové zápasy.

Dvaadvacetiletá Bouzková čelila v duelu se Schmiedlovou jedinému brejkbolu, který odvrátila, a do semifinále postoupila za 77 minut. O čtyři roky starší Slovenku porazila opět po roce, loni v březnu ji zdolala na cestě do finále na jiném mexickém turnaji v Monterrey. První set přitom dnes česká tenistka odehrála s mincí v botě, kterou si v průběhu úvodního gamu druhé sady vyndala a předala ji trenérovi na tribuně.

Tsitsipas hattrick neoslaví

Řecký tenista Stefanos Tsitsipas potřetí za sebou turnaj v Marseille nevyhraje. Druhý nasazený hrčt ve čtvrtfinále nestačil na domácího Pierrea-Huguese Herberta, kterému podlehl 7:6, 4:6, 2:6.

Herbert, který je ve světovém žebříčku na 93. místě, si v 29 letech připsal první vítězství nad hráčem top 5 v kariéře. Světovou pětku Tsitsipase zdolal i v druhém vzájemném zápase.

Semifinále dvouhry na turnaji ATP si čtyřnásobný grandslamový šampion ve čtyřhře zahraje poprvé od června 2019, kdy v souboji o postup do finále v Halle podlehl Švýcarovi Rogeru Federerovi.

Padesátá hráčka světa Bouzková může navázat na své předchozí vystoupení na WTA Tour na únorovém turnaji v Melbourne, kde po vyřazení v 1. kole Australian Open došla až do zápasu o titul. V Guadalajaře hrála finále už v roce 2019, kdy byl turnaj zařazen do nižší kategorie 125K.

"Cítím se tady jako doma. Vítali mě tady už po příletu na letišti a od té doby si tu užívám každý den. Atmosféra je tady skvělá," řekla ke svému úspěšnému mexickému tažení Bouzková.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

DUBAJ (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dola
Semifinále:
Krejčíková - Teichmannová, 7:5, 6:2
Muguruzaová (9-Šp.) - Mertensová (10-Belg.) 6:4, 7:6 (7:5)
GUADALAJARA (tvrdý povrch, dotace 235 238 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bouzková (2-ČR) - Schmiedlová (SR) 6:4, 6:2
Sorribesová (4-Šp.) - Sharmaová (Austr.) 6:3, 6:3
Cocciarettová (It.) - Davisová (USA) 6:3, 6:0
Bouchardová (Kan.) - McNallyová (USA) 6:4, 6:3
SANTIAGO DE CHILE (antuka, dotace 393 935 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Garín (1-Chile) - Tabilo (Chile) 6:2, 6:2
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bagnis (Arg.) - Djere (4-Srb.) 4:6, 6:3, 6:3.
Delbonis (8-Arg) - Rune (Dán.) 6:3, 6:3
Garín (1-Chile) - Varillas (Peru) 6:4, 6:4.
MARSEILLE (tvrdý povrch, dotace 409 765 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Medveděv (1-Rus.) - Sinner (5-It.) 6:2, 6:4
Ebden (Austr.) - Chačanov (3-Rus.) 4:6, 6:4, 6:2
Herbert (Fr.) - Tsitsipas (2-Řec.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:2
Humbert (4-Fr.) - Rinderknech (Fr.) 4:6, 7:5, 7:6 (7:4)
DAUHÁ (tvrdý povrch, dotace 1 050 570 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bautista (5-Šp.) - Rubljov (3-Rus.) 6:3, 6:3
Basilašvili (Gruz.) - Fritz (USA) 7:6 (7:3), 6:1
Čtyřhra - finále
Karacev, Rubljov (Rus.) - Daniell, Oswald (N. Zél./Rak.) 7:5, 6:4

Reklama

  5 : 4 Kosťuková - Vondroušová 5 : 4 probíhá Živě
20240420T17 : 15:00+0200
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková vs. Vondroušová
Kosťuková
Vondroušová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články