Hlavní obsah

Tenisová legenda Falkenbergová se vrací na kurty. V 74 letech!

Miami/Praha

Tenis jí učaroval v době, kdy na kurtech válel slavný Arthur Ashe, zůstal pro ni životní vášní a nic na tom nehodlá měnit ani s přibývajícími roky. Obdivuhodná americká legenda Gail Falkenbergová se v 74 letech vrací na profesionální okruh. Na antukovém turnaji ITF v Naples na Floridě s celkovou dotací 25 000 dolarů se v 1. kole kvalifikace utká s 20letou Francouzkou Tiphanií Fiquetovou, 796. hráčkou žebříčku WTA.

Foto: Twitter @Pepe_bets

Tenisová veteránka Gail Falkenbergová se vrací na kurty.

Článek

Zápas na Floridě bude pro Falkenbergovou prvním od dubna roku 2018. Jejím nejlepším umístěním v žebříčku byla 343. pozice, které dosáhla v 80. letech minulého století, v němž například prohrála s tehdy hvězdnou 18letou krajankou Jennifer Capriatiovou 6:7, 4:6. Poté v roce 1999 v 52 letech poprvé přerušila kariéru, aby se mohla starat o těžce nemocnou matku. Po jejím úmrtí v roce 2011 se však na okruh vrátila.

Následně absolvovala celkem 43 profesionálních zápasů, z nichž vyhrála jediný. V roce 2016 ve svých 69 letech zvítězila v prvním kole kvalifikace turnaje ITF v Pelhamu v Alabamě nad 22letou Rosalyn Smallovou 6:0 a 6:1. Po úspěchu přišlo dalších 23 porážek v řadě, v 11 z nich neuhrála ani game, jako například v utkání proti Taylor Townsendové ve 2. kole kvalifikace v Alabamě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články