Hlavní obsah

Sabalenková - Ka. Plíšková 3:6, 4:6Plíšková porazila nasazenou jedničku. V Montrealu si zahraje o premiérový titul v sezoně proti Italce

Montreal/Praha
Aktualizováno

Naprosto zasloužený postup po výborném výkonu! Česká tenistka Karolína Plíšková vyřadila v semifinále turnaje v kanadském Montrealu nejvýše nasazenou hráčku Arynu Sabalenkovou z Běloruska 6:3 a 6:4 a potřetí v sezoně postoupila do finále.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková postoupila v Montrealu do fináleVideo: sntv

 
Článek

O premiérový triumf v ročníku si v neděli zahraje s Italkou Giorgiovou, která ve druhém semifinále vyhrála nad Američankou Pegulaovou po velké bitvě 6:3, 3:6, 6:1.

Plíšková na Sabalenkovou letos narazila v semifinále už ve Wimbledonu a porazila ji 2:1 na sety. Předchozí dva vzájemné zápasy v roce 2018 však ovládla Běloruska.

Šestá hráčka světa Plíšková má letos zatím v semifinálových zápasech stoprocentní bilanci. Kromě Wimbledonu postoupila do finále také v Římě, oba zápasy o titul však vítězka šestnácti turnajů prohrála.

Plíšková měla proti Sabalenkové od začátku navrch a jen jednou ztratila podání, navíc si ho ve druhé sadě hned vzala zpátky. K výhře, která jí zajistila posun na čtvrté místo pořadí WTA, si pomohla také deseti esy.

"Je úžasné být v dalším letošním finále. Myslím, že jsem hrála solidně. Udělala jsem vše, co jsem udělat měla, abych zápas vyhrála. Hrála jsem chytře a dobře podávala," řekla Plíšková po duelu se Sabalenkovou a připomněla své letošní finálové zápasy ve Wimbledonu a Římě.

Foto: Jean-yves Ahern, Reuters

Karolína Plíšková (vpravo) a Aryna Sabalenková po vzájemném semifinálovém zápase.

Stejně stará Giorgiová, jež v montrealském osmifinále vyřadila Petru Kvitovou, zvládla v sobotu třísetovou bitvu s Američankou Jessicou Pegulaovou 6:3, 3:6 a 6:1. Po dvou letech si zahraje deváté finále, první na prestižní akci WTA 1000. Tituly má Giorgiová dva, poslední získala před třemi lety v Linci.

MONTREAL (tvrdý povrch, dotace 1 835 490 dolarů):
Dvouhra žen - semifinále:
Sabalenková (1-Běl.) - Karolína Plíšková (4-ČR/ 3:6, 4:6
Giorgiová (It.) - Pegulaová (USA) 6:3, 3:6, 6:1
TORONTO (tvrdý povrch, dotace 3 487 915 dolarů):
Dvouhra mužů - semifinále:
Opelka (USA) - Tsitsipas (3-Řec.) 6:7 (2:7), 7:6 (7:4), 6:4
Medveděv (1-Rus.) - Isner (USA) 6:2, 6:2.

Reklama

Související témata: