Hlavní obsah

Hlavou jsem to zvládla, jásala Kvitová, když provedla tenistky do finále Fed Cupu

OSTRAVA

Šest vyhraných setů a Češky už v neděli po půl druhé odpoledne slavily postup do finále Fed Cupu. O čtyři sady se postarala Petra Kvitová, i když proti Robertě Vinciové se domácí jednička nadřela. "Jsem ale ráda, že jsem svou roli splnila," usmívala se Kvitová. Odměnou za dubnovou lopotu je i pro ni listopadové finále doma proti Němkám.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Povzbudivé gesto Petry Kvitové.

Článek

Vinciová vám dělala evidentně víc starostí, než v sobotu Giorgiová. Bylo klíčové vydržet hlavně psychicky?

S Robertou jsem poslední dva zápasy prohrála a na rychlém povrchu psal ten její čop docela dost. Bylo to hodně nepříjemné. Hrály se delší výměny, taky mi servis nešel jako včera. Hlavou jsem to ale docela zvládla, nechodila jsem zbytečně do risku. Úplně jsem jí nedovolila hrát to, co chtěla.

Sedmý game prvního setu, kdy jste odvracela jeden brejkbol za druhým, asi vývoj zápasu hodně ovlivnil.

Byl to hrozný game, ale naštěstí jsem to zvládla. Pak se hrálo s novými míči a hned jsem ji brejkla.

Cítila jste se po intenzivní tréninkové přípravě na kurtu lépe?

Myslím, že jsem ukázala lepší pohyb, ledacos jsem doběhla a víc se hrálo. Všechno zapadlo, jak mělo a sérii neporazitelnosti v Ostravě jsme prodloužili. Uvidíme ale až časem, jestli to bude pro mě v sezóně zlomový moment.

Není pro vás třetí finále za čtyři roky už trochu rutinou?

Nedělá to se mnou tolik, jako když jsme se tam dostaly s holkama poprvé. Ale budeme hrát doma s Německem, které má hodně kvalitní tým. Ve finále jsou dvě asi nejsilnější družstva na světě. Ony budou mít velkou žízeň na to, aby Fed Cup vyhrály.

Jak se teď těšíte na antukovou sezónu?

Pro mě je asi lepší, když do toho hned spadnu. Z mého hlediska pro mě není antuka to nejlepší, i když David (Kotyza) pořád tvrdí něco jiného.

.

Reklama

Související témata: