Hlavní obsah

Kvitovou ráno přepadla nervozita. Ale plná hala nám dodala energii, pochvalovala si

Praha

Když při hymně stála na kurtu v O2 aréně a pozorovala našlapané ochozy, cítila, jak je svázaná nervozitou. Důležitý první souboj fedcupového finále s Německem ale česká tenisová jednička Petra Kvitová zvládla a Andreu Petkovicovou rozebrala za 77 minut 6:2 a 6:4.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Česká tenistka Petra Kvitová se raduje během prvního utkání finále Fed Cupu s Andreou Petkovicovou.

Článek

Jak jste se při nástupu do arény cítila?

Nervózní... Je to těžké hrát před domácím publikem. Ale na druhou stranu mám zkušenosti, Andrea hraje finále Fed Cupu poprvé. Šla jsem do toho agresivně, ona neměla čas dělat to, co si představovala.

Pomohl i ultrarychlý kurt?

Rychlý je určitě, ale hrály jsme taky pár dlouhých výměn. Pro obě je to stejné, já byla agresivnější, takže to byla moje výhoda.

Mluvila jste o nervozitě, ale vstup do utkání jste měla excelentní, ne?

Nečekala jsem to až tak dobré. Byla jsem hodně zaťatá, ne uvolněná. Začátek byl ale dobrý, takže jsem se trochu uklidnila. Pořád jsem si ale říkala, že Andrea je bojovnice a mohla by se vrátit do zápasu. Druhý set byl těžší a čekala jsem na šanci na brejk. Fajn, že to vyšlo na ten mečbol.

Měnila se nějak vaše předzápasová psychika během týdne?

Na začátku to bylo v pohodě. V tréninku ale až tak ne. Ve čtvrtek už to na mě dýchlo, že se finále blížilo a pak samozřejmě na losu. Dnes to bylo od rána těžké. Nakonec ale první bod máme, tak může Lucka hrát snad uvolněněji.

Motivovala vás nějak i přítomnost Martiny Navrátilové?

Je fajn, že přijela taková legenda a fandí nám. Vážíme si toho všechny, jsme za to rády. Martinu jsem zahlédla, ale je tam plná hala, takže to nebylo jen o ní. Tady se cítím skvěle, lidé dodávají energii a pozitivní myšlení, které mohu přenést na kurt.

V čem bude jiný váš nedělní duel s německou jedničkou Kerberovou?

Naposledy jsme spolu hrály loni v Istanbulu, kde nebyl kurt nejrychlejší. Snad ji Lucka prožene a sebere jí hodně sil. Angelique toho dost doběhne, ale tady na tom rychlém povrchu nevím, jak to bude stíhat.

Reklama