Hlavní obsah

Raonic - Nadal 4:6, 7:6, 7:5Nadal v Indian Wells končí, Williamsová z turnaje odstoupila

První žena světové tenisu Serena Williamsová nenastoupila kvůli zranění kolena do semifinále tenisového turnaje v Indian Wells. Trable americké hvězdy posunuly do boje o titul třetí nasazenou Rumunku Simonu Halepovou, jež se na závěr turnaje utká s Jelenou Jankovičovou ze Srbska. Bývalá světová jednička otočila zápas proti Němce Sabine Lisické. Španělský tenista Rafael Nadal na turnaji končí ve čtvrtfinále, neboť podlehl Raonicovi 4:6, 7:6, 7:5.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

S. Williamsová v Indian Wells kvůli zdravotním problémům končí.

Článek

Williamsová, jež turnaj v Indian Wells bojkotovala od triumfu v roce 2001 kvůli údajným rasistickým urážkám z publika, se zranila v tréninku den před semifinále. V závěru přípravy ucítila při podání ostrou bolest v koleně. „Nechala jsem si dokonce dát injekci, což jsem dosud nikdy neudělala. Nepomohlo to, dneska mi potíže dělá i samotná chůze," řekla Williamsová na tiskové konferenci a fanouškům v hledišti.

Ve čtvrtfinále dvouhry mužů dohrál třetí nasazený Španěl Rafael Nadal, jehož skalp získal poprvé v kariéře Milos Raonic z Kanady. Po předchozích pěti porážkách dokázal čtyřiadvacetiletý Kanaďan odvrátit ve druhém setu tři mečboly a rozhodující sadu vyhrál 7:5.

Zajistil si tím semifinále proti přemožiteli Tomáše Berdycha Rogeru Federerovi ze Švýcarska. Jako šestý nasazený hráč se také postaral o to, že semifinále prestižního turnaje nebude záležitostí čtveřice největších favoritů. V druhém duelu o postup do finále se utkají obhájce titulu a světová jednička Novak Djokovič ze Srbska a čtyřka Brit Andy Murray.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):
Muži (dotace 5,381.235 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Raonic (6-Kan.) - Nadal (3-Šp.) 4:6, 7:6 (10:8), 7:5
Semifinálové dvojice:
Raonic - Federer (2-Švýc.)
Djokovič (1-Srb.) - Murray (4-Brit.)
Ženy (dotace 5,381.235 milionů dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Halepová (3-Rum.) - S. Williamsová (1-USA) bez boje
Jankovičová (18-Srb.) - Lisická (24-Něm.) 3:6, 6:3, 6:1

Reklama