Hlavní obsah

Halepová se strašně dobře hýbe, říká Kvitová. A její fanoušci dělají bordel, dodává Plíšková

Kluž

Během zlaté fedcupové éry od roku 2011 zatím české tenistky nikdy na cizí půdě nečelily hráčce z Top 3 světového žebříčku. Až o víkendu se ukáže, zda zbraně výběru Petra Pály stačí i na rumunskou hvězdu Simonu Halepovou.

Foto: Rick Rycroft, ČTK/AP

Simona Halepová má proti Češkám aktivní bilanci.

Článek

Číslo tři ratingu WTA zamotalo postupovou matematiku. Původně sice Halepová plánovala operaci nosu, aby prý zabránila častým infekcím, ale nakonec vše přehodnotila a ze selanky tak bude nejspíš pořádné drama.

„Tyhle hráčky by nenastupovaly, kdyby nebyly úplně v top formě," myslí si sobotní soupeřka Halepové Karolína Plíšková. „Nevím, jestli musí hrát kvůli olympiádě, ale operaci odložila, tak to asi není tak strašné. Celý týden trénovala, myslím, že je stoprocentně připravená."

Nejlepší rumunská tenistka začala novou sezónu podobně jako Petra Kvitová krachem na Australian Open, v domácím prostředí ale zaručeně pookřeje. „Navíc má proti našim holkám strašně dobrou bilanci," připomíná kapitán Petr Pála. S Plíškovou 3:0, s Kvitovou 2:0. „Když jsem s ní hrála posledně, tak to bylo jak Tom a Jerry," vzpomínala Barbora Strýcová na jasnou porážku z Pekingu 2014.

Allertová Halepovou už zdolala

Pouze Denisa Allertová má z českého kvarteta proti Halepové aktivní bilanci díky loňskému čtvrtfinále v Kantonu. „To jsem byla v laufu a všechno mi sedlo," tvrdila Allertová.

Jinak ale dostává soupeřky do problémů spíš finalistka French Open 2014. „Pro mě je nepříjemné, že se Simona strašně dobře hýbe a z toho zahraje výborné míče. Hodně toho vyškrábne. Její bekhend je silnější úder než forhend. Servis není zase taková zbraň," myslí si Kvitová.

V Rumunsku je čtyřiadvacetiletá hráčka extrémně populární. „Ona má mraky fanoušků po celém světě a na turnajích dělají docela velký bordel," řekla Plíšková.

V minulých fedcupových zápasech si ale i Halepová proti špičkovým soupeřkám vybrala slabší chvíle - doma prohrála se Španělkou Muguruzaovou i Srbkou Ivanovičovou. „Je to zkušená hráčka, ale každý jde na kurt nervózní. Zkusím toho využít," dodala bojovně Plíšková.

Reklama