Hlavní obsah

Kdy se vrátí Nadal? Na dvouhru prý ještě není připraven

Praha

Ačkoli se španělský tenista Rafael Nadal minulý týden představil spolu s Markem Lópezem ve čtyřhře na domácím šampionátu, nad jeho plánovaným návratem na kurty v singlu visí stále velký otazník.

Foto: Profimedia.cz

Španělský tenista Rafael Nadal.

Článek

Třicetiletý Nadal si minulý týden zahrál debla spolu s Lópezem na španělském mistrovství, které se uskutečnilo v jeho akademii na Mallorce. A dvojice, která na letošních olympijských hrách získala zlatou medaili, nenašla přemožitele ani tentokrát. „Jsem moc rád, že se domácí šampionát koná v mé akademii. Je zábavné hrát s Markem,“ uvedl Nadal v rozhovoru s novináři.

Vítěz čtrnácti grandslamů se na kurt vrátil po zranění zápěstí, kvůli kterému v říjnu předčasně ukončil letošní sezónu. „Trénuji už bez omezení tři a půl hodiny denně. Cítím se velice dobře, avšak nejsem stále ještě připravený hrát dvouhru,“ přiznal devátý hráč světa, který si na konec letošního roku naplánoval exhibici v Abú Zabí. Na ní by se ve čtvrtek 29. prosince měl objevit v duelu proti českému tenistovi Tomáši Berdychovi.

S přípravou na nadcházející sezónu mu pomůže i jeho nový superkouč Carlos Moya. Bývalý vynikající španělský tenista donedávna trénoval Milose Raonice. „Jsem šťastný, že Carlos bude s námi. Je to skvělý kamarád a velký tenisový fanoušek. Věřím, že on i zbytek týmu mi pomohou, aby vše dopadlo dobře,“ dodal Nadal.

Reklama