Hlavní obsah

Nechtěla postoupit, ale soutěž ve skrečování prohrála. Teď však mladá tenistka slaví životní úspěch!

Hobart

Překvapivý vývoj má skrečování zápasu mezi americkou tenistkou Sachiou Vickeryovou a Belgičankou Elise Mertensovou. Ačkoli to vypadalo, že ta, která ve druhém kole v Hobartu odstoupí z utkání dřív a bude si tak moci zahrát kvalifikaci grandslamového Australian Open, vlastně vyhrála, opak je pravdou.

Vickeryová skrečovala zápas po první hře

 
Článek

Velký rozruch vyvolalo osmifinálové utkání turnaje v Hobartu, kdy proti sobě nastoupily jednadvacetiletá Vickeryová a stejně stará Mertensová. Ani jedna nechtěla postoupit dál, neboť by přišla o možnost zahrát si kvalifikaci na slavném Australian Open. A tak obě přišly na kurt se "zraněním". Zatímco Vickeryová si zavázala pravou nohu, Mertensová použila obvaz na ruku.

První game vyhrála Američanka poměrně snadno a zamířila ke střídání stran, její soupeřka však došla na lavičku a nechala si přivolat fyzioterapeutku. Vickeryová nelenila a i ona se rozhodla, že se nechá ošetřit. Když se na kurtu objevily dvě fyzioterapeutky, Vickeryová okamžitě zápas skrečovala. Mertensová tak postoupila do dalšího kola a očividně z toho neměla radost. Teď by však měla být ráda.

Sachia Vickeryová okamžitě po skrečovaném utkání odletěla do Melbourne. Hned v prvním kole kvalifikace však byla nad její síly Makedonka Lina Gjorcheská, a tak si o snu zahrát si na Australian Open může nechat zdát dál. A Mertensová? Sto sedmadvacátá hráčka světa je v Hobartu už ve finále. Ve čtvrtfinále si poradila s nasazenou jedničkou Nizozemkou Kiki Bertensovou a v semifinále nedala šanci chorvatské kvalifikantce Janě Fettové.

Sečteno a podtrženo. Zatímco Mertensová si poprvé v kariéře zahraje na okruhu WTA o titul a posune se v žebříčku do první stovky. Vickeryová nejen, že získá o dost bodů méně, ale ani si nepolepší nijak finančně.

Reklama

Související témata: