Hlavní obsah

Z tenisu odcházel jako po boxu. Připadal jsem si jako Rocky Balboa, říká zraněný rozhodčí

Tušil, že něco přijde, takovou ránu ale nečekal. Francouzský umpirový rozhodčí Arnaud Gabas během Davis Cupu mezi Kanadou a Velkou Británií málem přišel o oko. Podle lékařů by však naštěstí jeho zranění nemělo být příliš vážné, a tak už Gabas bere nešťastnou událost trochu i s humorem.

Foto: Chris Wattie, Reuters

Arnaud Gabas si leduje oko po zásahu míčkem.

Článek
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Denis Shapovalov trefil rozhodčího

„Když jsem opouštěl kurt, vypadal jsem jako Rocky Balboa,“ prohlásil na webu espn.co.uk Gabas. „Když jsem pak viděl video, bylo to docela šokující. Během sezóny se musíme několikrát vyhnout takovým míčům, tady jsem ale neměl žádnou šanci,“ vysvětloval francouzský rozhodčí.

„Myslím si, že jsem měl docela štěstí, mohlo to dopadnout hůře. Hráči, obzvláště během Davis Cupu, dávají svoje emoce více najevo. Viděl jsem, že je naštvaný, že se něco stane, nikdy by mě ale nenapadlo, že mě trefí,“ uvedl dále Gabas.

Poraněné oko Gabasovi začalo okamžitě otékat, a tak byl ihned po skončení zápasu převezen do nemocnice v Ottawě. „Byl jsem tam dvě hodiny, když jsem se vrátil, pustil jsem si Super Bowl, abych se uklidnil. Jsem v pořádku, beru akorát léky proti bolesti. Až se vrátím domů, navštívím ještě specialistu,“ dodal Gabas s tím, že Denis Shapovalov se mu omluvil ihned po incidentu.

„Když se mi přišel omluvit, byl hodně vyšokovaný a litoval svého činu,“ uzavřel Gabas. Sedmnáctiletý Kanaďan Denis Shapovalov neunesl tlak v neděli v utkání prvního kola Davis Cupu, kdy za stavu 2:2 přišel na řadu pátý rozhodující zápas. Talentovaný mladík ve třetím setu neudržel nervy na uzdě a po zkaženém úderu napálil míček do strany, ten však zasáhl Gabase přímo do oka.

Kanada byla diskvalifikována a do čtvrtfinále tak postoupila Velká Británie. Denis Shapovalov za svůj úlet vyfasoval pokutu sedm tisíc amerických dolarů.

Reklama