Hlavní obsah

Šafářové ubyly soupeřky. Elitní deblový pár se rozpadl!

Konec! Elitní francouzské deblistky Kristina Mladenovicová a Caroline Garciaová, které loni vyhrály Roland Garros a zahrály si finále US Open, spolu dohrály. V aktuálním světovém žebříčku čtyřhry se momentálně dělí o třetí místo za Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a Lucií Šafářovou.

Foto: Henry Romero, Reuters

Francouzská tenistka Kristina Mladenovicová hledá do deblu novou parťačku.

Článek

"Po turnaji v Dubaji mi Caroline oznámila, že chce ukončit naši spolupráci v deblu a soustředit se na kariéru ve dvouhře. Dosáhly jsme řady úspěchů a uchovám si krásné vzpomínky na naše partnerství. Já plánuji hrát čtyřhru i nadále a jméno nové parťačky oznámím už brzy," uvedla Mladenovicová na twitteru.

S Garciaovou od loňského ledna hrály finále na osmi turnajích a získaly čtyři tituly. V této sezóně se dostaly nejdále do semifinále na Australian Open, kde prohrály s Andreou Hlaváčkovou a Pcheng Šuaj, a v Petrohradu.

Třiadvacetiletá Mladenovicová v sobotu prohrála finále v Acapulku, a přestože nedosáhla na svůj druhý singlový titul v kariéře, v žebříčku se posunula z 30. na 26. místo, čímž vylepšila své maximum. V pořadí WTA se dotáhla hned za Garciaovou.

Reklama