Hlavní obsah

Zdravá výživa? Nadal se cpal nutellou a pil litry coly denně, práskl bývalý elitní hráč

Praha

Má pověst až asketického dříče, ale některé prohřešky proti životosprávě jednoho z nejlepších tenistů všech dob Rafaela Nadala by většinu trenérů a výživových specialistů přiváděly do mdlob. Více popsal hříchy antukového krále bývalý sedmý hráč světa Janko Tipsarevič.

Foto: Lynne Sladky, ČTK/AP

Španěl Rafael Nadal se asi dříve se zdravou výživou moc nemazal.

Článek

Srbský tenista nechal nahlédnout do zákulisí fungování tenisových hvězd v rozhovoru pro server Sports Klub. A pro mnohé fanoušky půjde možná o překvapivé informace.

„Před nějakým časem, kdy Nadal býval druhý třetí na světě, byl zvyklý sníst sklenici nutelly a vypít tři litry Coca Coly denně," tvrdí v rozhovoru Tipsarevič o rodákovi z Mallorky, jehož skvělou kariéru kazí série zdravotních problémů.

I v Bayernu se kouří

To Nadalův krajan David Ferrer podle něj už se svým největším hříchem před lety skoncoval. Španěl býval znám jako těžký kuřák. „S kouřením ale před třemi čtyřmi roky skončil. Pamatuji si však, že před zápasem na Turnaji mistrů v Londýně kouřil i při močení na záchodě," pokračuje Tipsarevič, jenž je znám svou výbušnou povahu.

Zároveň ale doplnil, že ve špičkovém profesionálním sportu něco podobného není zase taková výjimka. „Alespoň třetina fotbalistů Bayernu Mnichov kouří. Vím to, protože jsem s nimi byl v restauraci. Já sám bych nikdy netrénoval někoho, kdo kouří nebo pije. Ale každý má svoji cestu," pohoršuje se Srb, jehož kariéru výrazně zkomplikovalo zranění nohy.

Prohřešky proti životosprávě jsou ale podle jeho mínění z vrcholového tenisu v poslední době mizí.

„Podobných věcí je stále méně a méně. Hráči mnohem víc dbají na to, co jí. Víc do sebe investují. Nemělo by smysl s sebou po světě tahat fyzioterapeuta a fitness kouče, kdybyste vykouřili krabičku cigaret denně. Také mají momentálně i starší hráči výborné výsledky, pořád se to posouvá," dodává aktuálně 94. hráč světa.

Reklama

Související témata: