Hlavní obsah

Plíškové zní dobře, že zůstala nejvýše nasazenou, ale tlak zahání

Paříž

Tenistce Karolíně Plíškové zní dobře, že po vyřazení světové jedničky Angelique Kerberové zůstala v pozici turnajové dvojky nejvýše nasazenou hráčkou French Open. Na druhou stranu tvrdí, že to nic moc neznamená, snaží se oprostit od tlaku a na antuce nemá velká očekávání.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Karolína Plíšková postoupila do 2. kola French Open, když vyhrála nad Číňankou Čeng Saj-saj po setech 7:5, 6:2.

Článek

Němka Kerberová vypadla v prvním kole v Paříži stejně jako loni. A světová trojka Plíšková, která je díky tomu, že nehraje těhotná Serena Williamsová z USA, druhou nasazenou, je rázem největší papírovou favoritkou turnaje.

"To nebylo tak těžký!" smála se Plíšková po výhře v 1. kole. "Zní to dobře, to jo, ale na tohle se určitě nebudu snažit myslet. Myslím, že u holek nasazení moc neznamená, pokud tam nebyla Serena, která vždycky došla daleko všude. Jinak to není, že by se nasazená nedala porazit, je to otevřené. Nemyslím na to," řekla.

Antuka je nejméně oblíbeným povrchem vysoké Plíškové. Letošní sezóna je toho důkazem: na klouzavém povrchu hrála jednou čtvrtfinále, ale jinak prohrávala dříve. Proto nemá přehnané cíle. "Ty jsem měla na začátku na antuce a nedopadlo to úplně dobře. Vím, že nehraju (na antuce) ideálně," uvedla tenistka z Loun.

Snaží se oprostit od tlaku. Slýchá kolem sebe, že hraje o post světové dvojky a vlastně i jedničky. "A že je to grandslam a jsem druhá nasazená. Někteří lidi nevidí, že se hraje na antuce. První tři měsíce jsem měla hodně dobré a spousta lidí si myslela, že to takhle bude navždycky, ale takhle to není," upozornila.

Faktem je, že na post světové dvojky má velkou šanci, protože Serena Williamsová neobhajuje loňské finále. "Doufám, že je to otázka času. Vím, že za mnou se budou snažit. Simona Halepová to atakuje a na antuce má velkou šanci. Před pár lety tu byla ve finále. Lehké to nebude, nebudu na to tlačit. Mám jiné cíle," řekla.

Byla hlavně ráda, že si v úvodním kole v Paříži po složitějším prvním setu poradila s Číňankou Čeng Saj-saj 7:5 a 6:2. Pomohla si k tomu na konci první sady i "taháky", které vytáhla o pauze z tašky a přečetla si je. "Konkrétně nic z toho bych neříkala. Byly tam obyčejné věci, co se týče taktiky, jak se soustředit a hrát," uvedla.

Na druhý největší dvorec nastoupila v šatech s límečkem. "Nejsem zvyklá na límeček, ale je to elegantnější. Měla jsem na výběr z pár modelů a vybrala jsem si to sama. Hrála jsem v tom už v Římě, abych si na to zvykla," usmála se.

Ve 2. kole, které na Roland Garros při předešlých pěti startech nepřešla, se střetne s Jekatěrinou Alexandrovovou, která vyřadila Kateřinu Siniakovou. Ruska trénuje v Česku a Plíšková s ní jednou hrála v tréninku na Spartě. "To bylo asi před rokem a tuším na betonu. Určitě se na ni připravíme, času je dost," řekla Plíšková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články