Hlavní obsah

Potvrzeno! Berdych se zúčastní premiérového Laver Cupu

Praha

Tomáš Berdych se dostal do nominace na Laver Cup, jehož první ročník bude hostit Praha od 22. do 24. září. Nejlepšího českého tenistu posledních let si do týmu Evropy vybral jeho kapitán Björn Borg. Ve výběru se sejde s Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem, Dominicem Thiemem a Marinem Čiličem. V O2 areně vyzvou výběr světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tenisté Roger Federer a Tomáš Berdych na Staroměstském náměstí v Praze při únorové propagaci turnaje.

Článek

"Tomáš potvrdil již dříve, že by chtěl být částí nového inovativního turnaje, a já jsem moc rád, že náš tým doplní. To, že můžeme volbou kapitána přibrat kvalitního hráče, který se minulý měsíc probojoval do semifinále Wimbledonu, dokazuje sílu naší sestavy," uvedl Borg v tiskové zprávě.

Jednatřicetiletý Berdych je dvojnásobným vítězem Davis Cupu, má třináct titulů z okruhu ATP a aktuálně mu patří 15. místo na světě. Na Laver Cupu se tak objeví minimálně devět tenistů ze současné elitní dvacítky žebříčku.

Na start v domácím prostředí po boku hvězd Federera, nové světové jedničky Španěla Nadala či Chorvata Čiliče se Berdych moc těší. "Opravdu nepřeháním, když řeknu, že máme nejlepší tenisové fanoušky na světě. Tento turnaj pro ně bude dárkem," řekl Berdych, když v únoru společně s hvězdným Federerem zahájil prodej vstupenek na Laver Cup.

Poslední jméno pro tým Evropy zveřejní Borg v následujících týdnech. Výběr světa budou v Praze reprezentovat Kanaďan Milos Raonic a Američané John Isner, Jack Sock, Sam Querrey. Kapitán John McEnroe rovněž udělí ještě dvě volné karty.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík