Hlavní obsah

Můžeš mi zaplatit všechny drinky, navrhla poražená finalistka US Open. Vítězka souhlasila

Recept, jak překonat žal z porážky ve finále US Open, nejspíš docela snadno našla americká tenistka Madison Keysová. Když se po skončení bitvy o titul bavila s vítězkou, navrhla jí, že může zaplatit po finále všechny drinky v baru, kam si v rámci oslav zajdou. A vítězná Sloane Stephensová souhlasila. "Podle všeho jich budu muset zatáhnout hodně," smála se vítězka.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Poražená finalistka dvouhry žen na tenisovém US Open Madison Keysová po utkání žertovala se svojí kamarádkou Sloane Stephensovou (vpravo). Když se domlouvaly, že půjdou slavit do baru, navrhla Keysová kamarádce, že jí může zaplatit všechny drinky. A vítězka souhlasila.

Článek
Fotogalerie

Po nečekaně jednoznačném finále US Open došlo k neobvyklé scéně, když obě finalistky před vyhlášením seděly vedle sebe na židlích a povídaly si. "Madi je jedna z mých nejlepších kamarádek a pro tenhle zápas bych si nemohla přát nikoho víc. Říkala jsem jí, že je škoda, že to nemohla být remíza. Je úžasné, že s ní tady teď můžu stát, tohle je opravdové přátelství," uvedla Stephensová při vyhlášení.

Později na tiskové konferenci však žertovala a tvrdila, že jí Keysové nebylo po finále vůbec líto. "Proč? Vždyť byla také ve finále. A viděli jste ten šek, který měla dostat? Myslím, že bude v pohodě," rozesmála novináře Stephensová.

O dva roky mladší Keysová si za porážku připsala 1,8 miliónu dolarů. Vítězka Stephensová nicméně více než dvakrát tolik, 3,7 miliónu, čímž se přiblížila dosavadnímu kariérnímu výdělku 4,5 miliónu.

Když už se jí to nepovedlo při zápase, pokusí se jejímu účtu ulehčit Keysová v baru, do kterého se společně finalistky chystaly. "Půjdeme na 1000 procent. A ona mi může zaplatit všechny drinky," uvedla Keysová, s čímž se Stephensová smířila: "Jo jo, podle všeho jich budu muset zatáhnout hodně," řekla žena, jež se díky nečekanému triumfu posune z 83. na 17. místo světového žebříčku.

Reklama