Hlavní obsah

Strýcová o hádce s Hradeckou na US Open: Na kurtu jsem zvíře. Ale život jde dál

Plzeň

Český souboj o finále US Open rozhodně nebyl žádnou idylkou. Impulzivní Barbora Strýcová si po boku Lucie Šafářové nebrala v souboji s Kateřinou Siniakovou a Lucií Hradeckou servítky a na předposlední jmenovanou se ve vypjatý moment zle obořila. Po návratu domů z New Yorku ale, zdá se, negativní emoce hodně ochladly.

Foto: Sport.cz

Barbora Strýcová (vpravo) s Lucií Šafářovou při US Open.

Článek

Šlo o hodně a není divu, že i emoce pracovaly. Ve druhém setu za stavu 5:5 a 40:0 si byla Strýcová jista, že se míček dotkl vlasů Hradecké. Ta to ale popřela a rozhodčí na umpiru jí dala za pravdu.

Plzeňská tenistka rázem cítila křivdu a nechtěla si ji nechat líbit. „Lucko, to si děláš srandu, ty vole," prohodila zklamaně k Hradecké.

Ta se nakonec radovala se Siniakovou z postupu do finále, během něhož už Strýcová doma v České republice spokojeně pojídala buchty.

„Vrátila jsem se do Čech a koukám, že to je snad víc článků, než kdybychom to US Open vyhrály. To jsem zase za "hvězdu", fakt ," sdělila pobaveně na svém facebookovém profilu. Incident už ale nechtěla dál rozpitvávat: „Popsaly jsme to s Luckou Šafářovou všem médiím, je z toho hodně videí, takže už jste si asi každý udělal svůj obrázek."

Její horkokrevné vystupování na kurtu je s ní už neodmyslitelně spjaté a své pověsti znovu nezůstala nic dlužna. „Já jsem na kurtu zvíře, moc dobře to vím, často nadávám, ale vždycky chci hrát fér. I v těch nejvypjatějších a nejdůležitějších zápasech," přiznala.

Vyřazení od krajanek ale rozhodně nechtěla svádět na onen sporný moment. „Ještě jednou chci říci, že já i Šafi víme, že jsme si ten zápas prohrály samy. Život jde ale dál. Já jsem moc ráda zpět doma a ráda uvidím českou vlajku v grandslamovém finále. Tak pojďme se na ten svět zase chvíli usmívat," vyzvala na sociální síti.

Hradecká se Siniakovou nakonec podlehly ve finále dvojici Martina Hingisová, Chan Yung-jan 3:6, 2:6.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 00
20240424T19 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík