Hlavní obsah

Martincová - Kerkhoveová 6:2, 6:2Martincová jasně vládla, od hlavní účasti na French Open ji dělí jediná výhra. Veselý dohrál

Praha
Aktualizováno

Už jen jeden krok chybí Tereze Martincové k dalšímu úspěchu. Rodačka z Prahy porazila ve druhém kole kvalifikace na Roland Garros Lesley Pattinamaovou Kerkhoveovou z Nizozemska 6:2, 6:2 a její poslední soupeřkou bude italská veteránka Sara Erraniová, které v současné době patří 150. příčka. Jiří Veselý vypadl na turnaji v Hamburku ve druhém kole. V generálce na Roland Garros podlehl Ugovi Humbertovi z Francie 4:6, 3:6.

Foto: Sport.cz

Česká tenistka Tereza Martincová.

Článek

Sara Erraniová dosáhla na svůj největší úspěch v kariéře právě v Paříži na French Open, kde v roce 2012 postoupila do finále.

Martincová se utká s Erraniovou potřetí a znovu v kvalifikaci. Předloni ji v Miami porazila ve třech setech, loni v Bukurešti zápas ve třetí sadě skrečovala. Hlavní soutěž na French Open si česká tenistka ještě nikdy nezahrála.

Siniaková může narazit na Svitolinovou

Kateřina Siniaková ve čtvrtek nemohla kvůli dešti dokončit slibně rozehrané čtvrtfinále turnaje ve Štrasburku s Arynou Sabalenkovou z Běloruska. Siniaková získala proti favorizované soupeřce úvodní set za necelou půlhodinu 6:2. Ve druhém tenistky zamířily kvůli počasí do šaten za stavu 1:2 a na kurt se už nevrátily. Na podání začne v pátek česká hráčka.

V případě postupu do semifinále se Siniaková utká s Elinou Svitolinovou. Druhá nasazená ukrajinská hráčka zvítězila nad Švýcarkou Jil Teichmannovou 6:4, 6:3. V semifinále turnaje WTA byla Siniaková naposledy loni v srpnu v newyorském Bronxu.

První semifinálovou dvojici ve Štrasburku vytvořily pátá nasazená Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Japonka Nao Hibinová.

Veselý v Hamburku prošel do druhého kola na okruhu ATP poprvé od února, kdy ovládl turnaj v Puné. Proti Humbertovi, jenž v úvodním duelu vyřadil nejvýše nasazeného Daniila Medveděva, sice začal úspěšným brejkem, nedokázal ho ale potvrdit a soupeř mu v prvním setu další šanci nenabídl.

Francouz pak lépe vstoupil i do druhého setu a ujal se vedení 3:0. Veselý měl příležitost k vyrovnání v osmé hře, tu ale nevyužil a Humbert vzápětí zápas dopodával.

Kvalifikace na grandslamový turnaj French Open v Paříži:
Ženy
Dvouhra - 2. kolo:
Martincová (4-ČR) - Pattinamaová Kerkhoveová (Niz.) 6:2, 6:2
Turnaj žen ve Štrasburku (antuka, 225 500 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Rybakinová (5-Kaz.) - Čang Šuaj (Čína) 6:3, 6:2
Hibinová (Jap.) - Ostapenková (Lot.) 7:6 (7:2), 7:6 (7:4)
Svitolinová (2-Ukr.) - Teichmannová (Švýc.) 6:4, 6:3
Tenisový turnaj mužů v Hamburku (antuka, dotace 1 203 960 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Humbert (Fr.) - Veselý (ČR) 6:4, 6:3
Tsitsipas (2-Řec.) - Cuevas (Urug.) 7:5, 6:4
Ruud (Nor.) - Fognini (6-It.) 6:3, 6:3
Lajovič (Srb.) - Chačanov (8-Rus.) 6:1, 6:2

Reklama