Hlavní obsah

Tenistka zatčená na Roland Garros podala žalobu kvůli křivému obvinění

Ruská tenistka Jana Sizikovová, jež byla v červnu během Roland Garros zatčena kvůli podezření z ovlivnění zápasu, se chce proti obviněním soudně bránit. Její právník agentuře AP řekl, že podala žalobu kvůli křivému obvinění a urážce na cti.

Foto: Stephane Mahe, Reuters

Francouzská policie zatkla ruskou tenistku Janu Sizikovovou kvůli podezřelým sázkám na její loňský zápas ve čtyřhře na Roland Garros. (ilustrační foto)

Článek

"Prostřednictvím této žaloby Jana Sizikovová chce, aby byl v tomto případu plně uznán její status oběti. Také chce, aby ti, kteří začali s pomluvami ničícími její pověst, byli trestně stíháni a odsouzeni," řekl právník Frederic Belot.

Sizikovová, které patří 109. místo v deblovém žebříčku, byla před měsícem v Paříži zadržena a krátce umístěna do vazby bezprostředně po dohrání zápasu čtyřhry. Vyšetřována byla kvůli podezření ze sportovní korupce a organizovaného podvodu na loňském Roland Garros.

Specializovanou jednotku francouzské policie zaujaly okolnosti utkání 1. kola čtyřhry, v němž Sizikovová s americkou partnerkou Madison Brengleovou prohrály s rumunskou dvojicí Andreea Mituová, Patricia Maria Tigová. Sizikovová přišla v pátém gamu druhého setu o podání, poté co udělala dvě dvojchyby a zkazila i další údery. Na vítězství Rumunek v této hře bylo podáno neobvykle vysoké množství sázek ve výši desítek tisíc eur.

Reklama

Související témata:
Křivé obvinění